De vrouw kampte met een drugs- en alcoholprobleem en mag voorlopig niet meer met de auto rijden.
Volledig scherm
De vrouw kampte met een drugs- en alcoholprobleem en mag voorlopig niet meer met de auto rijden. © photo_news

Politierechter verklaart automobiliste rij-ongeschikt na botsing met 2,14 promille: “Herstel, maar nog niet genoeg.”

Marke/KuurneEen 32-jarige vrouw uit Kuurne mag de komende zes maanden niet meer met de auto rijden. De politierechter verklaarde haar rij-ongeschikt door een alcoholprobleem. Na een ongeval in Marke (Kortrijk) had ze 2,14 promille alcohol in het bloed.

 1. Justitieminister Van Quickenborne en gezin opnieuw overgebracht naar safehouse na nieuwe dreiging “vanuit drugsmilieu”
  Play
  Kortrijk

  Justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne en gezin opnieuw overge­bracht naar safehouse na nieuwe dreiging “vanuit drugsmili­eu”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. Het federaal parket is voorlopig karig met commentaar. De minister zou zich nu samen met zijn gezin schuilhouden in een safehouse, zo is bevestigd aan HLN en VTM NIEUWS.
 2. Nederlandse verdachten van aanslag op Van Quickenborne blijven maand langer in cel
  Kortrijk

  Nederland­se verdachten van aanslag op Van Quickenbor­ne blijven maand langer in cel

  De vier Nederlanders die verdacht worden in het onderzoek naar de bedreigingen en geplande aanslag op minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) blijven een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van Kortrijk dinsdag beslist. “Mijn cliënt was alvast niet op de hoogte”, zegt advocaat Christian Clement. “Hij wist zelfs niet eens wie Vincent Van Quickenborne was.”
 1. Nog eens 1 jaar cel voor 27-jarige jongeman die chat met minderjarige meisjes
  Kortrijk

  Nog eens 1 jaar cel voor 27-jarige jongeman die chat met minderjari­ge meisjes

  Een 27-jarige man uit Kortrijk is nog maar eens veroordeeld voor zedenfeiten. Nog voor het vonnis vorig jaar was uitgesproken in een zaak waarbij hij er relaties op nahield met een 13- en 14-jarig meisje, ging hij opnieuw aan het chatten met een 15-jarig meisje. Deze keer is hij veroordeeld tot één jaar cel waarvan enkel de voorhechtenis effectief is, hij moet zich ook enkele jaren aan strikte voorwaarden houden.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.