Een tiental auto's kregen de voorbije twee weken al ongewenst bezoek in het Kortrijkse centrum.
Volledig scherm
Een tiental auto's kregen de voorbije twee weken al ongewenst bezoek in het Kortrijkse centrum. © Getty Images

Politie waarschuwt voor dief die voorbije twee weken al in tiental auto’s inbrak in Kortrijkse centrum

KortrijkDe voorbije twee weken is in het centrum van Kortrijk al in een tiental auto’s ingebroken. De politie van de zone Vlas roept op om verdachte gedragingen in de buurt van geparkeerde auto’s meteen te melden en geeft ook enkele preventieve tips.

 1. Gigantisch web schenkt kinderen speelplezier in K: “Het maakt het winkelcentrum aantrekkelijker”
  Kortrijk

  Gigantisch web schenkt kinderen speelple­zier in K: “Het maakt het winkelcen­trum aantrekke­lij­ker”

  Maak kennis met Harmonic Motion II. Het gigantisch nylon web van Toshiko MacAdam nodigt kinderen uit om er zich in uit te leven. De Japanse kunstenares zakte deze week speciaal naar Kortrijk af om de laatste hand te leggen aan het indrukwekkende werk op de eerste verdieping van het winkelcentrum K. “Het web zal ouders en kinderen gelukkig maken”, glimlacht Toshiko MacAdam (81).
 2. Fietssnelweg aan Colmar en park op overkapping E17? Kortrijk lost beelden om bij weg te dromen
  Kortrijk

  Fietssnel­weg aan Colmar en park op overkap­ping E17? Kortrijk lost beelden om bij weg te dromen

  De stad Kortrijk heeft recent in een officieel advies aan de Vlaamse overheid herhaald niet achter de huidige plannen voor de voltooiing van de ring rond Kortrijk (R8) te staan. De stad wil liever een groene zone en een fietssnelweg tussen de Doornikse- en Oudenaardsesteenweg. Daar is nu een beeld van. Dat werd getoond tijdens een infovergadering over de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor het nieuwe stadsdeel LOOF in de Doorniksewijk.
 1. Mathias Fixelles debuteert straks op het hoogste niveau bij KV Kortrijk: “Ik zal altijd vechten voor de ploeg”
  Voetbal 1A

  Mathias Fixelles debuteert straks op het hoogste niveau bij KV Kortrijk: “Ik zal altijd vechten voor de ploeg”

  Met Julien De Sart, Jevhen Makarenko en eerder in januari Hannes Van Der Bruggen trokken drie middenvelders de deur bij KV Kortrijk achter zich dicht. Maar met Mathias Fixelles en Kevin Vandendriessche hopen de Kerels die leemte op te vullen. Fixelles (24) komt over van Union en is klaar om zich te tonen. “Ik ga misschien een beetje moeten wennen aan de snelheid van 1A, maar ik ben er klaar voor”, aldus de goedlachse middenvelder.