Cindy Vandesompele van hotel Damier in Kortrijk controleert het Covid Safe Ticket van een klant, zoals het hoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Vandesompele van hotel Damier in Kortrijk controleert het Covid Safe Ticket van een klant, zoals het hoort. © Henk Deleu

Politie stelt tien corona-inbreuken vast in horeca in Kortrijk, restaurant zelfs tijdelijk dicht

KortrijkDe politie stelde sinds de nieuwe coronamaatregelen tien overtredingen in de horeca in Kortrijk vast. Eén restaurant moest meteen tijdelijk dicht. Federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil effectievere controles, maar volgens het stadsbestuur volstaat de huidige aanpak van sensibiliseren en verbaliseren bij ernstige inbreuken.

  1. Bewoners Buda-eiland in beroep tegen project aan parking Broeltorens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Bewoners Bu­da-ei­land in beroep tegen project aan parking Broelto­rens: “Liever nieuw stadspark in plaats van 75 flats en 6 woningen”

    Omwonenden gaan in beroep tegen een verkavelingsvergunning voor Ciril. Die stadsontwikkelaar plant op de site van gewezen feestzaal Dam 71 op het Buda-eiland 75 nieuwe appartementen en zes woningen. Het buurtcomité ‘Safe Parking Broel’ vreest voor de leefbaarheid. Oppositiepartijen CD&V en Groen roepen het stadsbestuur op om dringend in gesprek te gaan met het buurtcomité. Het omstreden bouwproject werd maandagavond besproken op de digitale gemeenteraad.