Ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was aanwezig bij de politie-actie.
Volledig scherm
Ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was aanwezig bij de politie-actie. © Henk Deleu

Politie neemt privévliegtuigen van mensensmokkelaars in beslag op luchthaven Wevelgem: “Passagiers werden met valse diplomatieke paspoorten overgevlogen”

Wevelgem/KortrijkOp de luchthaven Wevelgem-Kortrijk zijn twee privévliegtuigen die in een afgesloten loods stonden, in beslag genomen. De loods werd door een bende gehuurd die mensensmokkel organiseerde met privévliegtuigjes. “Mensensmokkel voor vips bestaat blijkbaar ook”, zegt federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

  1. Jaguar Land Rover Dejonckheere houdt opendeur in nieuwbouw: “Geen terugval in verkoop, we halen met hele groep kaap van 6.000 verkochte wagens in 2022”
    PREMIUM
    Zwevegem/Kortrijk

    Jaguar Land Rover Dejonckhee­re houdt opendeur in nieuwbouw: “Geen terugval in verkoop, we halen met hele groep kaap van 6.000 verkochte wagens in 2022”

    Jaguar Land Rover Dejonckheere heeft Kortrijk verlaten. Om net over de grens, op het bedrijvenpark De Pluim in Zwevegem, een nieuwbouw te openen. “Waar we vlak voor de autokeuring zitten. Wie zijn wagen afgekeurd ziet, kan meteen een nieuwe kopen bij ons”, glimlacht zaakvoerder Christophe Dejonckheere (52). Er is dit weekend een opendeur voor het grote publiek, in de nieuwbouw.