De politie van de zone Vlas kwam tijdens de kerstnacht tussen in een verboden familiebijeenkomst langs de Brugsesteenweg in Kortrijk.
Volledig scherm
De politie van de zone Vlas kwam tijdens de kerstnacht tussen in een verboden familiebijeenkomst langs de Brugsesteenweg in Kortrijk. © Hans Verbeke

Politie maakt einde aan familiebijeenkomst tijdens kerstnacht: twaalf mensen beboet

KortrijkNadat de politie donderdagmiddag tussenkwam bij een familiebijeenkomst in Bellegem, gebeurde dat tijdens de kerstnacht nog eens op een ander adres in het Kortrijkse. Twaalf Polen vierden samen Kerstmis in een woning.

 1. Cathy (63) redt gewonde buizerds: “Zet mij sinds mijn pensioen voor gekwetste wilde dieren in”
  Kortrijk/Zwevegem

  Cathy (63) redt gewonde buizerds: “Zet mij sinds mijn pensioen voor gekwetste wilde dieren in”

  Cathy Matthieu (63) heeft een hart voor dieren. Afgelopen zondag gaf ze twee herstelde buizerds, die enkele maanden geleden gewond raakten, hun vrijheid terug. “Ik hielp sinds mijn pensionering al tientallen gekwetste dieren, samen met andere vrijwilligers van Vlaamse opvangcentra voor vogels en wilde dieren. Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij de natuur, wat prima is.”
 2. Verdere verlaging Leieboorden komt er aan: “Opening in lente 2024 blijft haalbaar, nu eerst technische onderzoeken”
  Kortrijk

  Verdere verlaging Leieboor­den komt er aan: “Opening in lente 2024 blijft haalbaar, nu eerst technische onderzoe­ken”

  De stad wil de komende jaren zoals bekend de Leieboorden verder verlagen, tussen de Leiebrug en de Kasteelbrug. Volgende stap als aanloop naar: een reeks technische onderzoeken, uit te voeren door studiebureau Sweco Belgium. Zo zal de volledige omgeving via scanning in een 3D-model verwerkt worden. De timing om de verdere verlaagde Leieboorden te openen blijft trouwens intact, ondanks de coronacrisis: de deadline is tegen de zomer van 2024.
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie