Volledig scherm
© Hans Verbeke

Politie klist trio na klopjacht in binnenstad na diefstal met geweld

KortrijkDe politie heeft drie verdachten opgepakt die verdacht worden van een diefstal met geweld vrijdagnamiddag in de Korte Steenstraat in Kortrijk. Na een klopjacht in de binnenstad werd het trio in de Sint-Denijsestraat gearresteerd.

 1. Automobilist keert volgende ochtend naar gestrande auto terug en blijkt nog altijd te veel gedronken te hebben: 10 dagen rijverbod en boete maar vrijspraak voor vluchtmisdrijf
  Marke

  Automobi­list keert volgende ochtend naar gestrande auto terug en blijkt nog altijd te veel gedronken te hebben: 10 dagen rijverbod en boete maar vrijspraak voor vluchtmis­drijf

  Een 41-jarige automobilist die na een nachtelijk ongeval in Marke (Kortrijk) de volgende ochtend met een ander voertuig naar de plaats terugkeerde, bleek bij een alcoholtest nog altijd iets te veel gedronken te hebben. Het leverde hem een rijverbod van 10 dagen en een boete van 560 euro op. Maar voor vluchtmisdrijf werd hij vrijgesproken.
 2. “Maximaal 90 per uur op alle snelwegen in Kortrijk”: Groen gaat nog stap verder dan burgerbeweging
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Maximaal 90 per uur op alle snelwegen in Kortrijk”: Groen gaat nog stap verder dan burgerbewe­ging

  Een Kortrijkse burgerbeweging pleitte er begin deze week voor om op een strook van de E17 in Kortrijk de maximumsnelheid naar 90 per uur te verlagen. Daar is op sociale media nogal wat commotie over. Voor Groen mag het nóg ingrijpender. De oppositiepartij wil een maximumsnelheid van 90 per uur op alle snelwegen in Kortrijk en laat dat ook zo bij de Vlaamse overheid bepleiten.
 3. Coronacijfers stijgen weer in Zuid-West-Vlaanderen: “Mogelijk spelen meer besmettelijke varianten rol”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers stijgen weer in Zuid-West-Vlaanderen: “Mogelijk spelen meer besmette­lij­ke varianten rol”

  De coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen stijgen weer, na een eerdere daling. Er waren 441 positieve gevallen tijdens de week van dinsdag 16 tot en met maandag 22 februari. “Een regionale stijging van 10 procent, vergeleken met een week geleden”, zegt voorzitter Philippe De Coene (sp.a) van de welzijnsintercommunale W13. “Mogelijk spelen meer besmettelijke varianten, zoals de Britse, hier een rol in.” Zo zijn er forse stijgingen in Wielsbeke, Waregem, Kuurne en Zwevegem.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch