De politie van de zone Vlas voerde woensdagavond controles uit.
Volledig scherm
De politie van de zone Vlas voerde woensdagavond controles uit. © PZ Vlas

Politie controleert in parken en op pleinen maar ook in omgeving van inbraakgevoelige wijken

Kortrijk/Kuurne/LendeledeNa schooltijd hebben de interventieteams van de politiezone Vlas overlastcontroles gehouden in parken en op pleinen. Daarbij werden nogal wat personen staande gehouden die gekend zijn voor diefstallen, slagen en verwondingen en het gebruik en/of handel in drugs.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”
  PREMIUM
  Spiere/Moeskroen

  Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”

  Het zicht alleen al is onthutsend, hoe schaapsherder op rust André (78) in een afvalberg woont in Spiere, in een hoekje van West-Vlaanderen bij Henegouwen. Hij verblijft er niet sinds kort, maar al járen. Omdat er sprake is van toenemende overlast, gaan er meer en meer stemmen op om eindelijk in te grijpen. “Het is geen vervelend man, maar zo kan het niet verder”, klinkt het bij buren. “Ik wil niet dat er iemand op straat leeft in onze gemeente, maar een oplossing ligt niet voor de hand”, zegt burgemeester Dirk Walraet (LB). Onze reporter ging zelf ter plaatse kijken.
 1. Velofollies klopt af op 40.000 bezoekers
  kortrijk

  Velofol­lies klopt af op 40.000 bezoekers

  De fietsbeurs Velofollies heeft de verwachtingen ingelost. Met ruim 14.000 bezoekers vrijdag, 12.500 op zaterdag en ruim 13.000 bezoekers vandaag, klokt de populaire fietsbeurs af op ongeveer 40.000 bezoekers. “Dat is het aantal van voor corona, en daar zijn we uiteraard heel blij mee”, zegt organisator Pieter Desmet. “Het viel vooral op hoe enthousiast het publiek was afgelopen weekend. Iedereen is echt uitgelaten om opnieuw met de fiets erop uit te trekken.”
 2. ING verkoopt bankgebouw op Grote Markt en verlaat zo stadscentrum Kortrijk: “Residentiële invulling, kantoren, horeca… alles is bespreekbaar”
  Kortrijk

  ING verkoopt bankgebouw op Grote Markt en verlaat zo stadscen­trum Kortrijk: “Residen­tiële invulling, kantoren, horeca… alles is bespreek­baar”

  Het bankgebouw van ING op de Grote Markt 50 in Kortrijk staat te koop en sluit tegen eind juni de deuren. De werknemers verhuizen naar kantoren in het Kennedypark op Hoog Kortrijk en aan de Brugsesteenweg in Kuurne. Het pand dateert uit 1946, staat op de inventaris van bouwkundig erfgoed Vlaanderen en heeft een imposante neoclassicistische gevel in witte natuursteen.