De kleuters deden ook mee, zij mochten wel op de fiets, met een apart programma
Volledig scherm
De kleuters deden ook mee, zij mochten wel op de fiets, met een apart programma © Henk Deleu

Pius X houdt voor het eerst in vier jaar weer verkeersvrije dag, initiatief steunt Rikolto Vredeseilanden

KortrijkVrije basisschool Pius X in Kortrijk hield donderdag een tweejaarlijkse verkeersvrije dag voor de 235 leerlingen, met een ‘alles op wieltjes’ actie. “We zijn blij dat het initiatief na vier jaar onderbreking eindelijk terug kon doorgaan”, zegt directeur David Desmet, doelend op de lange coronapauze.

 1. PORTRET. Wie is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op àlle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  PORTRET. Wie is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op àlle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”

  Sien Vandevelde (27) is verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. De Kortrijkzane volgt Kevin Maas op. Wie is de talentvolle kleindochter van Hugo Verhenne, die in de jaren ’60 van vorige eeuw met Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens zaliger in het ‘wonderbureau’ van toen Jong-CVP zat? “We moeten veel meer het levend geweten van de partij zijn”, vertelt Sien. Een portret.
 2. StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterworkfeestje

  StuBru komt (alweer) naar Kortrijk: aftellen naar de Tijdloze kan op ‘t Plein, met elke dag een afterwork­feest­je

  Studio Brussel komt opnieuw naar Kortrijk. Drie jaar na de Warmste Week op het Nelson Mandelaplein, en nog geen jaar na de Week van de Belgische Muziek in de Leiestraat, strijkt de StuBru-radiostudio opnieuw neer in Kortrijk, dit keer in stadspark ’t Plein voor De Tijdloze. Ook Canvas gaat die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen die schuilgaan achter Tijdloze songs.
 1. Kortrijk installeert bijna 2.000 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen: “Eerste centrumstad die aan energiedelen doet”
  kortrijk

  Kortrijk instal­leert bijna 2.000 zonnepane­len op verschil­len­de stadsgebou­wen: “Eerste centrum­stad die aan energiede­len doet”

  De stad Kortrijk is begonnen met de plaatsing van 1.968 zonnepanelen op verschillende stadsgebouwen. Het is een van de maatregelen om de energiecrisis het hoofd te bieden. “We doen als eerste centrumstad ook aan energiedelen”, zegt schepen Wouter Allijns (Team Burgemeester). “Energie die we op het ene stadsgebouw te veel opwekken, kunnen we in een ander gebruiken.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.