Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Phishing op oude wijze: duo rijft 22.000 euro binnen door facturen uit postbus te stelen en rekeningnummers te veranderen

Kortrijk/Veurne/Heuvelland/Lo-Reninge/Koekelare/Kortemark/KomenHet lijkt wel phishing op de oude wijze. Een Congolees en een Kameroener staan in de Veurnse rechtbank terecht omdat ze een bedrijf uit Komen-Waasten voor 22.000 euro wisten te pluimen. Ze onderschepten facturen aan verschillende West-Vlaamse bedrijven, veranderden de rekeningnummers en deden de brieven opnieuw op de post.

  1. Coronacijfers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één covid-patiënt op intensieve zorg
    Zuid-West-Vlaanderen

    Coronacij­fers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één co­vid-pa­tiënt op intensieve zorg

    De coronacijfers dalen aan een snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van maandag 7 tot en met zondag 13 juni 116 positieve gevallen. Dat zijn er 360 (-75,6 procent) minder dan drie weken geleden. “Een hoopgevende evolutie, houden zo”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13. Het goede nieuws zet zich – belangrijk – ook door in ziekenhuizen. Zo ligt er in AZ Groeninge in Kortrijk nog één covid-patiënt op intensieve zorg en een handvol covid-patiënten op een gewone afdeling.