Philip Soubry kreeg recent zijn eerste prikje, in een kliniek in Huangshi in China
Volledig scherm
PREMIUM
Philip Soubry kreeg recent zijn eerste prikje, in een kliniek in Huangshi in China © RV

Philip Soubry (55), eerste Belg die besmet raakte, krijgt vaccin in China: “In meeste miljoenensteden is iedereen al ingeënt”

Kortrijk/WevelgemPhilip Soubry (55) uit Kortrijk, een bekende Vlaming sinds hij de eerste Belgische Covid-19-patiënt was, is gevaccineerd. Niet bij ons, maar in het verre China, waar hij voor machinebouwer LVD uit Gullegem werkt en waar hij sinds midden augustus vorig jaar herenigd is met zijn vrouw Wang Feng Zhen. Het vaccineren gaat erg snel in China, waar de pandemie destijds begon.

 1. “Ze sloten mij twee weken op in een hotel, mijn eten werd drie keer per dag op de gang gezet”: Michael (48) was 5 maanden aan het werk in coronavrij China
  PREMIUM
  Wevelgem

  “Ze sloten mij twee weken op in een hotel, mijn eten werd drie keer per dag op de gang gezet”: Michael (48) was 5 maanden aan het werk in coronavrij China

  “Het land in- en ook weer uitraken was een immens avontuur, het leek precies een andere wereld. Maar hun aanpak werkt wel.” Vijf maanden was West-Vlaming Michael Delepierre (48) als technicus aan de slag in de Chinese stad Ningxiang. In het land waar vorig jaar corona losbarstte, is nu geen spoor meer te bekennen van het virus.
 2. Viva Sara promoot huisgemaakte producten
  Kortrijk

  Viva Sara promoot huisgemaak­te producten

  Viva Sara Kaffée maakte recent bekend het terras van Kortrijks bekendste koffiehuis nog niet te heropenen vanaf 8 mei, op de Grote Markt. Viva Sara lanceert ondertussen wél een uitgebreid aanbod aan huisgemaakte producten om collega horeca-uitbaters zo goed mogelijk te ondersteunen. Want het gaat over creatieve drankjes zoals ijsthee, die in een handomdraai klaar te maken zijn. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?