Opgelet: vanaf nu mag je nog maximum 90 per uur op de R8
Volledig scherm
Opgelet: vanaf nu mag je nog maximum 90 per uur op de R8 © Henk Deleu

Petitie met 4.700 handtekeningen haalt niets uit: 90 kilometer per uur blijft maximumsnelheid op R8

Er staan al bijna 4.700 handtekeningen op een online petitie om de maximum toegelaten snelheid op de ring rond Kortrijk (R8) weer deels op 120 kilometer per uur te krijgen. Het initiatief van Kevin Soetaert (20) uit Sente bij Kortrijk krijgt met uitzondering van Vlaams Belang geen politiek gehoor.

2 reacties

 • dieter devreze

  2 jaar geleden
  Een bestuur is verkozen om te besturen in het algemeen belang. Het individuele belang of genot om dan eens 120 te rijden weegt niet op tegen het algemeen belang voor de reductie van ongevallen, minder CO2, fijn stof of geluidshinder.
 • Frank Daels

  2 jaar geleden
  Uiteraard haalt de petitie niks uit, denkt men nu echt dat de bevolking inspraak heeft bij de blauwe despoten van stad kortrijk? De nieuwe 'officiële bevraging' inzake autovrije zondagen is ook zo'n farce waarvan het resultaat 9 kansen op 10 al lang vaststaat.
 1. “Onze triatlon opnieuw uitgesteld? Dan doen we er maar één op eigen houtje” Drie vrienden schenken opbrengst van uitdaging aan goeie doel
  kortrijk

  “Onze triatlon opnieuw uitgesteld? Dan doen we er maar één op eigen houtje” Drie vrienden schenken opbrengst van uitdaging aan goeie doel

  Drie vrienden plannen op 11 juli een volledige triatlon af te leggen voor het goede doel. Een volledige triatlon, dat is 3,8 km zwemmen, 180km fietsen en 42,195 km lopen. “Mensen vragen ons wel eens, waarom begin je daar in godsnaam aan? Wel, omdat we zelf ook soms geen zinnig antwoord hebben op die vraag, linken we nu een goed doel aan onze uitdaging”, zegt het drietal.