De Opel belandde met de neus tegen de boordstenen in Bissegem.
Volledig scherm
De Opel belandde met de neus tegen de boordstenen in Bissegem. © LSI

Passagierster gewond bij slipper na uitwijkmanoeuvre in de ‘put’ in Bissegem

Bissegem/LedegemBij een ongeval op het knooppunt van de A19 en de Kortrijkse ring R8 in Bissegem  is zondagnamiddag een passagierster gewond geraakt. Na een uitwijkmanoeuvre kwam de Opel van de Ledegemse bestuurder eerst in de greppel en daarna tegen de betonnen vangrail terecht.

 1. Overdosis op feest, hartfalen in metro of op spoed… nieuwe simulatiekamer kan alles aan: “Overlevingskans van patiënten verhoogt door studenten en hulpverleners intensief te laten trainen”
  Kortrijk

  Overdosis op feest, hartfalen in metro of op spoed… nieuwe simulatie­ka­mer kan alles aan: “Overle­vings­kans van patiënten verhoogt door studenten en hulpverle­ners intensief te laten trainen”

  Hogeschool Vives is een technologisch pareltje rijker. Een nieuw systeem simuleert levensechte situaties, met videoprojecties op muren en vloer. Een onderkoeling in de sneeuw, een hartinfarct in de metro, een overdosis xtc in een discotheek, een hartstilstand op spoed… Veel kan nagebootst worden, inclusief geluiden, geuren en zelfs wind en rook. “Die prikkels maken het veel realistischer voor onze studenten”, zegt coördinator Christof Patyn. Ook hulpverleners van ziekenhuis AZ Groeninge kunnen trainen in de simulatiekamer.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king