Elewin Werbrouck bij de uitgang van Zwarte Storm (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Elewin Werbrouck bij de uitgang van Zwarte Storm (links). © Henk Deleu

Pas geopende glijbaan blijkt enkel geschikt voor volwassenen vanaf 1 meter 80: “We maken S-bocht minder scherp”

De vijf nieuwe glijbanen in het zwembad Lago Weide zijn pas open sinds de herfstvakantie, of er wordt er al eentje aangepast. De turbo-glijbaan Zwarte Storm is namelijk veel te gevaarlijk voor wie kleiner is dan 1 meter 80. “We laten een s-bocht minder scherp maken”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck. “Zodat uiterlijk tegen de kerstvakantie ook kinderen vanaf 12 jaar in Zwarte Storm mogen.”

2 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Voor de prijs die betaald werd zou je toch denken dat het ontwerp door ervaren bouwers zou ontworpen en gemaakt worden en dat er een paar van de talloze 'experten en deskundigen' die de stad rijk is de zaak zouden opgevolgd hebben. Hoe is zoiets mogelijk ? Of is het een versie 'kinderen niet toegelaten' ? Het is natuurlijk wel iets gecompliceerder dan boetes en gas-boetes uitschrijven, maar toch....
 • Peter Buyck

  1 jaar geleden
  Volwassenen vanaf 1m80? Er zijn jongeren van 1m80... Een twintiger van 1m65 (en dus volwassene) kan deze glijbaan ook niet gebruiken...
 1. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 2. Katholieke Basisscholen Kortrijk pleit voor mondmaskerplicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”
  Kortrijk

  Katholieke Basisscho­len Kortrijk pleit voor mondmasker­plicht vanaf vijfde leerjaar: “Maak het voor iedereen duidelijk”

  De scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk (KBK) pleit voor een mondmaskerplicht vanaf het vijfde leerjaar in het lager onderwijs. “Maak het voor iedereen duidelijk, zodat we geen overbodige discussies meer hebben met ouders”, vindt woordvoerder Rik Bossuyt. De KBK-scholen vragen ook om de coronamaatregelen nauwgezet te blijven volgen, nu de meer besmettelijke Britse variant in steeds meer scholen in Vlaanderen uitbreekt. Eerder vroeg Rhizo, een secundaire scholengroep in Kortrijk, om een systematische preventieve speekseltesting uit te rollen.
 1. Nultolerantie voor relschoppers in Kortrijk: “Wie een winkelruit ingooit, riskeert al enkele jaren celstraf”
  Kortrijk

  Nultoleran­tie voor relschop­pers in Kortrijk: “Wie een winkelruit ingooit, riskeert al enkele jaren celstraf”

  Alles wordt in het werk gesteld om de oproepen om nu zaterdag in Kortrijk te rellen in de kiem te smoren. “Wie opgepakt en geïdentificeerd wordt, legt het in snelrecht binnen de twee weken in de rechtbank uit”, waarschuwt West-Vlaams procureur des Konings Filiep Jodts. “Relschoppers riskeren zware straffen. Wie een winkelruit ingooit, kan al enkele jaren gevangenisstraf krijgen. De boodschap is duidelijk: hou je aan de regels en blijf zaterdag gewoon thuis.”
 2. K in Kortrijk uur vroeger dicht op vrijdag: “Besparen op personeelskosten, door coronacrisis”
  Kortrijk

  K in Kortrijk uur vroeger dicht op vrijdag: “Besparen op personeels­kos­ten, door coronacri­sis”

  Het winkelcentrum K in Kortrijk sluit voortaan een uurtje vroeger op vrijdag, om 19 uur in plaats van om 20 uur. “Winkelketens staan onder druk door de coronacrisis. De grondigste manier om te besparen, is op personeelskosten. De nieuwe openingsuren kaderen daar in”, verduidelijkt K-shoppingmanager Dominique Desmeytere. K verwelkomt momenteel enkele nieuwe handelszaken. Zo opent topchef David Selen er volgende week een delicatessenzaak.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen