Een archiefbeeld van de parking Veemarkt
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de parking Veemarkt © Henk Deleu

Parking Veemarkt tot tweede helft oktober dicht, ook rotonde rond parkeerhaven wordt vernieuwd

KortrijkDe ondergrondse parking Veemarkt in Kortrijk is zonder onvoorziene omstandigheden tot de tweede helft van oktober dicht, om beschadigde betonnen vloeren te kunnen herstellen. De werken kosten ruim 1 miljoen euro. Het vernieuwen van het asfalt op de rotonde rond de in- en uitrit van de parking zit in het pakket inbegrepen.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenborne blijkt onschadelijk: aannemer liet wisselstuk verkeerdelijk op adres minister afleveren
  Play
  Kortrijk

  Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenbor­ne blijkt onschade­lijk: aannemer liet wisselstuk verkeerde­lijk op adres minister afleveren

  Aan de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een koerier een pakket afgeleverd dat als verdacht werd beschouwd. De politiediensten waren in opperste staat van alarm, DOVO kwam ter plaatse. Buurtbewoners werden gevraagd te vertrekken. “We nemen geen risico”, klinkt het bij het federaal parket. Uiteindelijk bleek het pakket onschuldig, maar anderzijds ook niet besteld door de minister of zijn echtgenote. Een foutje bij een aannemer die bij de minister een herstelling moet uitvoeren, zou aan de oorzaak liggen.
 1. Acht opvallende woningen maken kans op Architectuurprijs Kortrijk: ontdek ze hier
  Kortrijk

  Acht opvallende woningen maken kans op Architec­tuur­prijs Kortrijk: ontdek ze hier

  Er zijn uit 38 ingestuurde projecten acht woningen genomineerd voor de Architectuurprijs Kortrijk. Met zowel waardevolle erfgoedpanden die een nieuw leven kregen als opmerkelijke renovatie- en nieuwbouwprojecten. “We moedigen zo kwaliteitsvolle architectuur aan. Goede architectuur maakt én onze stad mooier én mensen gelukkiger. We belonen met deze prijs bouwheren met durf en architecten met lef”, zegt schepen van Bouwen en Stadsvernieuwing Wout Maddens (Team Burgemeester). We stellen de acht genomineerde panden even aan u voor.
 2. Green Onions bandlid Geert (57) drumt na 40 jaar verplicht links na 23ste operatie aan zwaar gehavend been: “Revalideren is blijven doen wat je graag doet”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Green Onions bandlid Geert (57) drumt na 40 jaar verplicht links na 23ste operatie aan zwaar gehavend been: “Revalide­ren is blijven doen wat je graag doet”

  Drummer Geert Omey (57) van de populaire coverband Green Onions verbaast vriend en vijand. Na een 23ste zware operatie aan het rechterbeen zouden veel mensen een lange rustperiode verkiezen. Maar niet Geert. Hij leerde na 40 jaar links drummen en doet gewoon verder met de Green Onions. “Ik laat me nooit ontmoedigen. En aan zelfbeklag heeft niemand iets.”
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.