De Opel van de aanrijder belandde uiteindelijk tegen de gevel van een bakkerij in Kortrijk.
Volledig scherm
De Opel van de aanrijder belandde uiteindelijk tegen de gevel van een bakkerij in Kortrijk. © LSI

Parket vraagt aanhouding te snelle automobilist (28) onder invloed na dodelijke aanrijding

Kortrijk/IngelmunsterDe automobilist (28) die in de nacht van zondag op maandag in het Kortrijkse centrum een 45-jarige voetganger uit Kortrijk op het voetpad doodreed, reed te snel en was geïntoxiceerd. Dat zegt het parket van West-Vlaanderen. Het vraagt de aanhouding van de man, die in de loop van vandaag voor de onderzoeksrechter zal worden geleid.

 1. Studentenclubs leven weer op in Kortrijk: “Eerst straalde overlijden Sanda Dia op iedereen af, daarna volgde corona, nu is de goesting hélemaal terug”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Studenten­clubs leven weer op in Kortrijk: “Eerst straalde overlijden Sanda Dia op iedereen af, daarna volgde corona, nu is de goesting hélemaal terug”

  “De ‘fear of missing out’ is groot”, klonk het begin deze week bij cantor Jeroen Van Canneyt van studentenclub De Barsol in Kortrijk, nu er een nieuw bijna normaal academiejaar aangevat is. Studentenclub Mercurius, met studentenkroeg Den Chips als thuishaven, bevestigt die knaldrang: “De goesting is terug, om feestjes mee te pikken en vooral om vrienden te maken. Bij ons kan je altijd met iemand praten en ben je nooit alleen”, benadrukt preses Gauthier Dubuquoy.
 2. Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijkzaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne

  Van moeilijke tiener tot ambitieuze ondernemer: Kortrijk­zaan Abdelilah (25) opent authentiek Marokkaans restaurant in Kuurne

  Abdelilah Kasmi (25) uit Kortrijk opent binnenkort Dar Es Salaam, naar het Nederlands vertaald Huis van de Vrede, op het Marktplein in Kuurne. Het wordt het eerste authentiek Marokkaans restaurant in de regio Kortrijk. “Ik wil onze mooie cultuur met de mensen delen en zo bruggen bouwen. Voor of tegen Marokkanen, dat maakt me niet uit, iedereen is er welkom”, zegt Abdelilah.