Burgemeester Vincent Van Quickenborne.
Volledig scherm
Burgemeester Vincent Van Quickenborne. © Henk Deleu

Paasfoor geschrapt, extra premie en vrijstelling taksen voor horeca: “Sinksen wordt wellicht ‘lightversie’”

De coronacrisis dwingt Kortrijk om de Paasfoor te annuleren. Er is wel goed nieuws over de maandagmarkt en markten in deelgemeenten. Die worden niet opgeschort. Ook positief: de stad maakt een extra premie van 1.000 euro vrij per gesloten horecazaak en stelt de horecabazen van enkele taksen vrij. Groot-Kortrijk telt 300 horecazaken. Opmerkelijk: zelfs Sinksen is onzeker. Het wordt zo goed als zeker een ‘lightversie’. Hopen maar dat de coronacrisis snel bedwongen wordt.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. 20 coronapatiënten in AZ Groeninge: “Opletten dat we normaal zorgaanbod niet weer moeten afbouwen, we flirten met die grens”
  Kortrijk

  20 coronapa­tiën­ten in AZ Groeninge: “Opletten dat we normaal zorgaanbod niet weer moeten afbouwen, we flirten met die grens”

  Niet enkel de coronacijfers stijgen in onze regio. In AZ Groeninge op Hoog Kortrijk is er ook een (licht) stijgende trend. Er liggen nu twintig coronapatiënten in het ziekenhuis op Hoog Kortrijk. Al is er van paniek zeker geen sprake. “De symptomen zijn veel milder, voor wie gevaccineerd is. Zonder twijfel: de vaccins werken schitterend”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren.