Een sfeerbeeld van Sint-Jan, de oudste begraafplaats van Kortrijk
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van Sint-Jan, de oudste begraafplaats van Kortrijk © Henk Deleu

Oudste begraafplaats van Kortrijk krijgt zerkenzoekerapp, nieuwe kinderbegraafplaats en sterrenweide

KortrijkHet omvormen van begraafplaats Sint-Jan tot een begraafpark komt een stap dichterbij. Kunsthistorica Anne-Mie Havermans en kunsthistorica-landschapsarchitecte Ann Voets brachten na een intensief onderzoek 2.700 waardevolle graven in kaart. Die uitgebreide inventaris zal binnen een jaar via een zerkzoekerapp publiek gemaakt worden, zodat bezoekers snel overledenen terugvinden en nuttige uitleg krijgen over graven. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuwe kinderbegraafplaats en sterrenweide.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Wout Louagie gaat voor EK-ticket op CrossCup in Roeselare : “Op training draait het goed”
  Veldlopen

  Wout Louagie gaat voor EK-ticket op CrossCup in Roeselare : “Op training draait het goed”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup afgewerkt. Traditioneel worden op Schiervelde ook de tickets verdeeld voor het EK veldlopen van 12 december in het Ierse Dublin. Junior Wout Louagie (18) heeft zijn zinnen gezet op Roeselare en hoopt er zich te kwalificeren voor zijn eerste internationaal kampioenschap. “Het belooft een spannende en boeiende strijd te worden”, zegt hij.