De muzikanten van het Orchestre International Du Vetex
Volledig scherm
De muzikanten van het Orchestre International Du Vetex © Orchestre International Du Vetex

Orchestre lanceert nieuw nummer Fly2Minsk: “We vestigen zo de aandacht op alle politieke gevangenen in Wit-Rusland”

KortrijkOrchestre International Du Vetex lanceert Fly2Minsk. De populaire grensoverschrijdende fanfare werkte voor het nieuwe nummer en de nieuwe videoclip met de Oekraiëns-Duitse muzikant Yuriy Gurzhy samen. De song vestigt de aandacht op alle politieke gevangenen in Wit-Rusland. Sinds het uitbreken van de protesten belandden daar al ruim 30.000 mensen in een politiecel. Alle digitale opbrengsten van Fly2Minsk gaan naar Libereco. Die organisatie zet zich in voor meer mensenrechten in Wit-Rusland en Oekraïne. “Muziek en sociaal engagement gaan hand in hand.”

 1. Rebelle uit Marke krijgt eerste Michelinster: “Als 14-jarige schreeuwde ik al van de daken dat ik topchef wilde worden”
  PREMIUM
  Marke

  Rebelle uit Marke krijgt eerste Michelin­ster: “Als 14-jarige schreeuwde ik al van de daken dat ik topchef wilde worden”

  Restaurant Rebelle uit Marke heeft een eerste ster beet. “Ik ben er even niet goed van”, reageert chef-kok Martijn Defauw (34) vanuit Bergen, waar de nieuwe Michelingids voor 2022 maandagmiddag bekendgemaakt werd. “We trillen van geluk”, lacht zijn echtgenote Tessa D’haene (29). “Een pluim voor het team van Rebelle ook. Het is dankzij hen dat we deze ster nu krijgen.”
 2. Klimaatfestival, PK surplacen en kunstgalerijen: dit zijn onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  ZUID-WEST-VLAANDEREN

  Klimaatfes­ti­val, PK surplacen en kunstgale­rij­en: dit zijn onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

  Nog geen plannen voor het weekend van 21 en 22 mei? Geen probleem, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat de regio te bieden heeft. En dat is alvast heel wat. Op verschillende locaties zijn er alvast de Vlaamse Archeologiedagen
 3. Missie geslaagd: Rhizo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux
  Kortrijk

  Missie geslaagd: Rhi­zo-leerlingen halen met mensen met beperking top van Mont Ventoux

  Een groep leerlingen en leerkrachten van de secundaire scholengroep Rhizo hebben vorige week in de Provence in Zuid-Frankrijk de 1.909 hoge Mont Ventoux getrotseerd. “De tachtig deelnemers, ook de mensen van maatwerkbedrijf WAAK en organisatie De Branding die mensen met een beperking ondersteunt, haalden de top”, zegt Jonas Hindryckx, directeur van Rhizo Lifestyle- en Sportschool in Kortrijk.