Tuimel niet de optische afgrond in, aan het zwembad LAGO Kortrijk Weide.
Volledig scherm
Tuimel niet de optische afgrond in, aan het zwembad LAGO Kortrijk Weide. © stad Kortrijk

Optische afgrond siert Nelson Mandelaplein

KortrijkEr was de voorbije dagen kunstige bedrijvigheid aan de ingang van het zwembad LAGO Kortrijk Weide op het Nelson Mandelaplein. Waar Italiaans kunstenaar Fabio Fedele en streetart netwerk Treepack werk maakten van een optische vloerschildering. Het is na de fietserstunnel aan de Burgemeester Nolfstraat en de Ronde van Vlaanderenbrug het derde streetart kunstwerk op Weide.

  1. Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatregelen op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”
    Kortrijk

    Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatrege­len op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”

    De stad legt Kortrijk Popt enkele extra maatregelen op, met het oog op het volgende openluchtconcert van Depart XXL. Samen met de organisatoren wordt er ingegrepen, omdat er zaterdag iets te wild gedanst werd tijdens een set van Regi. Zo worden bubbels nu extra afgebakend, met paaltjes en lint. “We hopen toestanden zoals op het einde van het optreden van Regi te vermijden”, zegt waarnemend burgemeester Bert Herrewyn (Vooruit).