Zo zal het vernieuwde onthaal eruitzien.
Volledig scherm
Zo zal het vernieuwde onthaal eruitzien. © repro Peter Lanssens - Goedefroo + Goedefroo

Opruiming asbest kost 1,6 miljoen euro

KORTRIJK1,6 miljoen euro. Dat is het finale kostenplaatje voor de opruiming van de zware asbestvervuiling op de werf van het nieuwe commissariaat in Kortrijk. De politiezone Vlas financiert die extra kosten met een bijkomende lening. De bouw is wel niet zwaar vertraagd. De opening is in het najaar van 2018.

 1. Fietsenhandel Spitter na 80 jaar te koop: “Elke dag werk, er wordt meer dan ooit gefietst in Kortrijk”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Fietsenhan­del Spitter na 80 jaar te koop: “Elke dag werk, er wordt meer dan ooit gefietst in Kortrijk”

  Bijna iedere Kortrijkzaan kent Spitter. De fietsenhandel, waarvan de geschiedenis 80 jaar teruggaat, staat nu te koop. “Ik heb hier nog nooit een dag zonder werk gezeten. Maar ik word 65 jaar. Het is stilaan tijd om nog wat van het leven te genieten”, zegt Patrick Tilleuil. Er zijn al enkele geïnteresseerden om de winkel en atelier, er zit ook een ruime flat bij, op de kop te tikken.
 2. PTI krijgt nieuwbouw van 5,5 miljoen euro voor Textiel, Mechatronica en Elektriciteit
  Kortrijk

  PTI krijgt nieuwbouw van 5,5 miljoen euro voor Textiel, Mechatroni­ca en Elektrici­teit

  Het provinciaal technisch instituut (PTI) in Kortrijk krijgt 5.000 vierkante meter aan nieuwe praktijkruimtes voor Textiel, Mechatronica en Elektriciteit. De nieuwe infrastructuur wordt in september 2023 in gebruik genomen. De kostprijs van het ambitieuze project bedraagt zo’n 5,5 miljoen euro. Het PTI valt zo voor een tweede keer in de prijzen. Want eerder werd ook al bekendgemaakt dat de tuinbouwschool van het PTI vernieuwd en uitgebreid wordt.