Onder meer CD&V-fractieleidster Hannelore Vanhoenacker (hier rechtstaand op een archiefbeeld) roept alle politici op om met respect met elkaar om te gaan, op zijn minst tijdens de gemeenteraad.
Volledig scherm
Onder meer CD&V-fractieleidster Hannelore Vanhoenacker (hier rechtstaand op een archiefbeeld) roept alle politici op om met respect met elkaar om te gaan, op zijn minst tijdens de gemeenteraad. © Henk Deleu

Oproep na nieuwe rel rond Vlaams Belang: “Ga met respect met elkaar om”

Schepen Axel Weydts (sp.a) heeft een klacht ingediend bij de politie en het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia voor homofobe en racistische taal op de Facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk. Het is de zoveelste rel rond Vlaams Belang. Gemeenteraadsvoorzitter Wouter Allijns (Team Burgemeester) riep eerder deze week al op om fatsoen te tonen. Ook CD&V doet dat nu. “Ga eindelijk met respect met elkaar om”, zegt CD&V-fractieleidster Hannelore Vanhoenacker.

  1. Kortrijks sp.a-schepen Weydts noemt Vlaams Belang parlementair Vermeersch fascist: “Ik neem er geen letter van terug”

    Kortrijks sp.a-sche­pen Weydts noemt Vlaams Belang parlemen­tair Vermeersch fascist: “Ik neem er geen letter van terug”

    De spanningen tussen het stadsbestuur en Vlaams Belang blijven escaleren in Kortrijk. “Fascist”, riep schepen Axel Weydts (sp.a) maandagavond in de raad naar Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch. Dat gebeurde na een vraag over halal bij geleverde vleeswaren aan het OCMW. Vlaams Belang zelf wordt al lang aangewreven telkens met nepnieuws uit te pakken in Kortrijk. Gemeenteraadsvoorzitter Wouter Allijns (Team Burgemeester) roept iedereen op tot fatsoen.