De verhakkelde Opel waarin de bestuurster vast zat.
Volledig scherm
De verhakkelde Opel waarin de bestuurster vast zat. © Alexander Haezebrouck

Opnieuw ongeval in ‘put’ op R8: bestuurster zit vast in haar auto

KortrijkOp de R8 ter hoogte van de oprit naar de A19, bekend als de ‘put’, is donderdagmorgen opnieuw een ongeval gebeurd. Twee auto’s botsten er aan de verkeerslichten. Eén bestuurster raakte niet meteen uit haar wagen, omdat ze haar portier niet meer open kreeg.

 1. Trent Sainsbury (KV Kortrijk) is de enige beschikbare centrale verdediger voor de derby: “Ik voel absoluut geen extra druk”
  Voetbal 1A

  Trent Sainsbury (KV Kortrijk) is de enige beschikba­re centrale verdediger voor de derby: “Ik voel absoluut geen extra druk”

  Kortrijk-trainer Luka Elsner zit met de handen in het haar. Zaterdag maakt de Veekaa de verplaatsing naar Waregem voor de derby, maar KVK kan geen beroep doen op centrale verdedigers Lucas Rougeaux en Aleksandar Radovanovic. Beiden zijn geschorst. Ook op Timothy Derijck kan Elsner niet rekenen, de Belgische centrale verdediger is nog out met een enkelblessure. Enkel de 29-jarige Australiër Trent Sainsbury, schiet nog over.
 2. Nederlanders schenken 7.000 miniatuurezels weg, Kuurne stelt unieke collectie tentoon: “Ezelsfolklore neemt ongeziene proporties aan”
  Kuurne

  Nederlan­ders schenken 7.000 miniatuur­ezels weg, Kuurne stelt unieke collectie tentoon: “Ezelsfol­klo­re neemt ongeziene proporties aan”

  Hans en Hanneke Verheggen uit Nederweert in de Nederlandse provincie Limburg schenken een collectie van 7.000 miniatuurezels aan de uit Kuurne afkomstige Bavikhovenaar Marc Debaveye. Een kleine 1.000 van die kunstwerkjes zijn vanaf zondag 10 oktober te bewonderen in het gemeentehuis van Kuurne. Er worden verder plannen gesmeed om alle ezeltjes vanaf 2022 op locatie te tonen.