Bart Tommelein, Sandrine De Crom en Vincent Van Quickenborne op de N50 in Bellegem, bij de camera van de trajectcontrole.
Volledig scherm
Bart Tommelein, Sandrine De Crom en Vincent Van Quickenborne op de N50 in Bellegem, bij de camera van de trajectcontrole. © Hans Verbeke

Opmerkelijk: slechts 3 van 41 trajectcontroles in West-Vlaanderen werken

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is zwaar ontgoocheld. Uit cijfers blijkt namelijk dat bijna geen enkele van de 41 trajectcontroles in West-Vlaanderen effectief werkt. “Diverse technische problemen liggen aan de oorzaak en slepen nu al vele maanden aan”, zegt Van Quickenborne. “In tijden waar iedereen de mond vol heeft van verkeersveiligheid, is dat ongehoord.”

36 reacties

 • Philippe Martens

  2 jaar geleden
  En dit allemaal om zogezegd 300 verkeersdoden per jaar uit te sparen, op een bevolking van 6 miljoen. Als het werkelijk om de volksgezondheid zou gaan zou men dieselwagens verbieden, fast food ketens duur maken, cola verbieden. Duizenden mensen zouden gered zijn. Maar we weten allemaal dat het daar niet om draait. De dictatuur van het redden van de enkeling.
 • mario couvreur

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat het systeem helemaal faalt want ze willen ons helemaal uitzuigen, ons laten opdraaien voor de tekorten in de staatskas. Pas op, misschien is dit een list en werken ze wel, dus opgelet burgers
 • louis meuleman

  2 jaar geleden
  Meuleman Louis Opnieuw een voorbeeld van geld verspilling en dit in tijden dat er miljarden moeten worden bespaart met dank aan onze heren politici ,Wie word daar beter van een vraag voor minister Ben Weyts ??????
 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  Ze moeten niet werken om effect te hebben, meeste gaan hun snelheid aanpassen gewoon door ze te zien. Toont aan dat ze ze meer plaatsen voor geld te kunnen innen dan voor veiligheid.
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  Als iedereen de wegcode naleeft en meer hoffelijkheid toont in het verkeer zijn camera's overbodig .
 1. Ondernemers leven al bijna jaar in grote onzekerheid door coronacrisis: “Het is hard, maar opgeven staat niet in ons woordenboek”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Onderne­mers leven al bijna jaar in grote onzeker­heid door coronacri­sis: “Het is hard, maar opgeven staat niet in ons woorden­boek”

  De coronacrisis sleept nu al bijna een jaar aan en voor veel ondernemers begint dat zwaar door te wegen. Niet alleen op financieel vlak, maar ook mentaal. En hoewel iedereen nood heeft om opnieuw aan de slag te kunnen, blijft perspectief uit. “Het is echt incasseren en het is niet zo simpel om mij telkens opnieuw op te laden. Maar opgeven? Nooit, dat staat niet in mijn woordenboek.”
 1. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten

 2. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna