Oplichters wisten de 63-jarige vrouw ruim 1.000 euro afhandig te maken.
Volledig scherm
Oplichters wisten de 63-jarige vrouw ruim 1.000 euro afhandig te maken. © ANP XTRA

Opgepast voor sms met ‘nieuw’ nummer van dochter: Kortrijkse opgelicht voor 1.000 euro

De afgelopen maand werden in Kortrijk al vijf slachtoffers gemaakt door phishing. Met een sms vragen oplichters, die zich voordoen als je zoon of dochter, via een ‘nieuw’ gsm-nummer om geld. Een 63-jarige vrouw uit Kortrijk schreef zo meer dan 1.000 euro over.

 1. Oudste broer meer dan 6 maanden na vondst cannabisplantages als eerste vrijgelaten
  PREMIUM
  Bavikhove/Kortrijk

  Oudste broer meer dan 6 maanden na vondst cannabis­plan­ta­ges als eerste vrijgela­ten

  Ruim 6 maanden nadat hij samen met zijn jongere broer in de cel vloog als verdachte voor betrokkenheid bij 2 cannabisplantages in Bavikhove (Harelbeke) en Kortrijk, is een 45-jarige man uit Bavikhove onder voorwaarden vrijgelaten. Hij is daarmee de eerste van de 6 verdachten die in het vooruitzicht van het proces de cel mag verlaten. “Zijn aanhouding was niet meer noodzakelijk voor de openbare veiligheid”, legt advocaat Thomas Vandemeulebroucke uit.
 2. Voka wil met Zuid-Amerikaanse werkkrachten krapte arbeidsmarkt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”
  West-Vlaanderen

  Voka wil met Zuid-Amerikaan­se werkkrach­ten krapte arbeids­markt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”

  Zuid-Amerika, de Filipijnen en Afrika. Naar mensen uit die regio’s kijkt Voka om hier bij ons de krapte op de arbeidsmarkt te helpen wegwerken. De werkgeversorganisatie becijferde dat er de komende jaren in onze provincie 77.000 extra arbeidskrachten zullen nodig zijn om de groei te blijven garanderen. “Daarvan willen we er 50.000 uit het buitenland halen, zelfs buiten Europa. En dat is nodig als onze bedrijven willen blijven groeien en zorgen voor welzijn en welvaart.”
 1. Doek over Groothandelsmarkt valt definitief, handelaars mogen na 15 februari niet meer binnen: “Toon in de brief is weinig respectvol”
  Heule

  Doek over Groothan­dels­markt valt definitief, handelaars mogen na 15 februari niet meer binnen: “Toon in de brief is weinig respectvol”

  Met een uitspraak van de rechtbank in september kwam na een jarenlange strijd een einde aan de groothandelsmarkt in Heule. Nu hebben de laatste betrokken handelaars een brief gekregen van de stad Kortrijk dat ze zullen optreden wanneer ze na 15 februari nog gebruik maken van de hal. “Waar is het respect?”, vragen raadsleden Pieter Soens (CD&V)en Matti Vandemaele (Groen) zich af.