Een kunstwerk? Neen, dit is de opgeknapte Roterijstraat. Mooi is anders.
Volledig scherm
Een kunstwerk? Neen, dit is de opgeknapte Roterijstraat. Mooi is anders. © Henk Deleu

Opgeknapte straat in volkse buurt in Kortrijk lijkt op lappendeken: “Net een uit de hand gelopen Picasso-schilderij”

KortrijkExtravagante kunst op straat bewonderen? Rij dan eens door de Roterijstraat in Kortrijk, om er een wirwar aan stroken gietasfalt te aanschouwen. Omwonenden ergeren zich mateloos aan hoe het wegdek opgeknapt werd. “We willen dat onze straat heraangelegd wordt zoals het hoort, met een deftige nieuwe toplaag”, aldus enkele buurtbewoners.

 1. Deze kinderen en jongeren zijn al helemaal klaar om België te zien winnen tegen Canada: “Het leeft in de klas, veel leerlingen voetballen zelf”
  Kortrijk

  Deze kinderen en jongeren zijn al helemaal klaar om België te zien winnen tegen Canada: “Het leeft in de klas, veel leerlingen voetballen zelf”

  Voetbalmama Ellen Dekocker moedigde niet alleen haar buurvrouwen aan om hun straat in Beveren bij Roeselare in een tricolore jasje te steken. Ze laat de duivelsgekte nu ook als leerkracht toeslaan in basisschool Drie Hofsteden in Kortrijk. De hele school kleurt er vandaag zwart, geel en rood. Dit kan wel tellen als aanmoediging voor onze Duivels!
 2. Derde cannabisplantage in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebedrijf: “We hebben nooit iets geroken”
  Play
  Heule

  Derde cannabis­plan­ta­ge in een week tijd ontdekt, deze keer na brandje in voormalig garagebe­drijf: “We hebben nooit iets geroken”

  Langs de Kortrijkstaat in Heule is vrijdag na een brand een grote cannabisplantage ontdekt, de derde al deze week in Zuid-West-Vlaanderen. De kweekplaats was ondergebracht in een voormalig garagebedrijf en strekte zich uit over drie verdiepingen. Vermoed wordt, dat enkele verdachten de benen namen toen de brand uitbrak. De politie onderzoekt nu of er een link is met de plantages die eerder deze week werden ontdekt in Moorsele en Roeselare.