Een kunstwerk? Neen, dit is de opgeknapte Roterijstraat. Mooi is anders.
Volledig scherm
Een kunstwerk? Neen, dit is de opgeknapte Roterijstraat. Mooi is anders. © Henk Deleu

Opgeknapte straat in volkse buurt in Kortrijk lijkt op lappendeken: “Net een uit de hand gelopen Picasso-schilderij”

KortrijkExtravagante kunst op straat bewonderen? Rij dan eens door de Roterijstraat in Kortrijk, om er een wirwar aan stroken gietasfalt te aanschouwen. Omwonenden ergeren zich mateloos aan hoe het wegdek opgeknapt werd. “We willen dat onze straat heraangelegd wordt zoals het hoort, met een deftige nieuwe toplaag”, aldus enkele buurtbewoners.

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”

  De stad houdt onder impuls van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) - netheid is haar stokpaardje - een nieuw digitaal referendum. Met als rode draad deze keer het al dan niet strenger aanpakken van sluikstort en zwerfvuil. “We maken er wel geen heksenjacht van, we rekenen op meer discipline van de Kortrijkzanen”, benadrukt burgermoeder Ruth Vandenberghe.