Bart Buyse van IzyCoffee aan het werk in zijn zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Buyse van IzyCoffee aan het werk in zijn zaak. © IzyCoffee

Opening zesde IzyCoffee koffiebar in Kortrijk is pas begin: “Starbucks van Europese vasteland worden, maar dan wel met kwaliteitskoffie”

KortrijkIzyCoffee opent eind januari een koffiebar in de Korte Steenstraat in Kortrijk. Het wordt de zesde vestiging van de grootste Belgische koffieketen. “Kortrijk bloeit, met bijna 80.000 inwoners. Deze stad kan zeker dertig koffiebars aan. De coronacrisis? Onze omzet is in 2020 net verdriedubbeld, wat buitengewoon is”, zegt zaakvoerder Bart Buyse (47). “We willen de Starbucks van het Europese vasteland worden. Het verschil is wel dat wij enkel kwaliteitskoffie serveren.”

 1. Mathias Fixelles debuteert straks op het hoogste niveau bij KV Kortrijk: “Ik zal altijd vechten voor de ploeg”
  Voetbal 1A

  Mathias Fixelles debuteert straks op het hoogste niveau bij KV Kortrijk: “Ik zal altijd vechten voor de ploeg”

  Met Julien De Sart, Jevhen Makarenko en eerder in januari Hannes Van Der Bruggen trokken drie middenvelders de deur bij KV Kortrijk achter zich dicht. Maar met Mathias Fixelles en Kevin Vandendriessche hopen de Kerels die leemte op te vullen. Fixelles (24) komt over van Union en is klaar om zich te tonen. “Ik ga misschien een beetje moeten wennen aan de snelheid van 1A, maar ik ben er klaar voor”, aldus de goedlachse middenvelder.
 2. Artistiek buurtproject Vraagstraat verspreidt wéér brief in drie talen: “We nemen in alle toonaarden afstand van het schrijven”
  Kortrijk

  Artistiek buurtpro­ject Vraag­straat verspreidt wéér brief in drie talen: “We nemen in alle toonaarden afstand van het schrijven”

  Het artistiek buurtproject Vraagstraat blijft brieven in drie talen verspreiden: Nederlands, Frans en Engels. Nochtans werd de stad Kortrijk eerder al door de Vaste Commissie voor Taaltoezicht op de vingers getikt. “Het is een onbegrijpelijke fout, ik ben razend”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). “Brieven vanuit de stad moeten àltijd in het Nederlands en enkel in het Nederlands.”