Het nieuwe zomerspeelplein achter OC De Wervel in Bellegem werd vrijdagnamiddag ingespeeld
Volledig scherm
Het nieuwe zomerspeelplein achter OC De Wervel in Bellegem werd vrijdagnamiddag ingespeeld © stad Kortrijk

Op zoek naar nieuwe speelpleinen? Ontdek ze op Grote Markt en in Bellegem en Heule

Kortrijk/Bellegem/HeuleKortrijk is vier (zomer)speelpleinen rijker. Twee bevinden zich in Bellegem, eentje in Heule en eentje (al voor de negende keer) op de Grote Markt in Kortrijk.

 1. Faïz Selemani andermaal van goudwaarde voor KV Kortrijk, maar twijfelt over toekomst : “In voetbal kan het snel gaan”
  Voetbal 1A

  Faïz Selemani andermaal van goudwaarde voor KV Kortrijk, maar twijfelt over toekomst : “In voetbal kan het snel gaan”

  KV Kortrijk staat na twee speeldagen alleen aan de leiding. De Kerels konden als enige hun twee afgewerkte wedstrijden winnend afsluiten. Op de openingsspeeldag versloegen ze Seraing met 2-0 en nu ging Antwerp na een sterke partij met 0-1 voor de bijl. Matchwinnaar Faïz Selemani was dolgelukkig met zijn doelpunt, maar twijfelt over zijn toekomst. “In voetbal kan het snel gaan.”
 2. Vrienden eren Boyd (22) met muurschildering: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”
  PREMIUM
  Gullegem/Kortrijk

  Vrienden eren Boyd (22) met muurschil­de­ring: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”

  Vrienden van Boyd Warnez (22) uit Gullegem, die afgelopen weekend onverwacht overleed, hebben aan de sporthal in Gullegem een grote muurschildering voor hem gemaakt. Zijn heengaan raakt vele harten, tot in Kortrijk. Het gemis is erg groot. “Als we afspraken, was dat bijna altijd hier, dit was een beetje zijn tuin”, vertelt Gautran Ghillemyn, die één van Boyd’s beste vrienden was.
 1. Miss België kandidate Louise (21) valt 40 kilogram af en geeft nu sportlessen: opbrengst naar strijd tegen kinderarmoede
  Kortrijk

  Miss België kandidate Louise (21) valt 40 kilogram af en geeft nu sportles­sen: opbrengst naar strijd tegen kinderar­moe­de

  Louise Nulens (21) uit Heule wint na vijf jaar de strijd tegen overgewicht. De goedlachse jongedame viel 40 kilogram af en hoopt om jongeren te inspireren. “Je moet niet perfect zijn om ver te raken in het leven, als je maar gelooft in jezelf”, zegt de finaliste van Miss West-Vlaanderen. Ze pakt vanaf woensdag met sportlessen uit. Gratis, maar wie dat wenst, kan een zelf te bepalen bedrag schenken aan Pelicano. Dat is een stichting tegen kinderarmoede.