Tijd voor een kusje. Svitlana Sondei en Yurii Shpakivskyi, in frituur Bossuwé Pottelberg
Volledig scherm
PREMIUM
Tijd voor een kusje. Svitlana Sondei en Yurii Shpakivskyi, in frituur Bossuwé Pottelberg © Henk Deleu

Oorlog in Oekraïne rukt koppel uiteen, maar ze vinden elkaar terug in Kortrijk: “En nu bakken we hier samen frietjes... Ongelooflijk”

Maandenlang moesten Oekraïners Svitlana Sondei (20) en Yurii Shpakivskyi (23) elkaar missen door de oorlog, nu vonden ze elkaar in Kortrijk terug. Daar krijgen ze - ondanks een taalbarrière - de kans om in frituur Bossuwé Pottelberg te werken. “Ze zijn supergemotiveerd, we geloven in hen”, zegt Volkert Lapere, sales en marketing manager van de Group Bossuwé. Ze vertellen het verhaal van hun grenzeloze liefde.

 1. Een vloot van Toyota, Lexus en Mercedes en straks de grootste van Roeselare? Het kan. Taxibedrijf ‘BLS’ breidt actiegebied uit
  PREMIUM

  Een vloot van Toyota, Lexus en Mercedes en straks de grootste van Roeselare? Het kan. Taxibe­drijf ‘BLS’ breidt actiege­bied uit

  Het Waregemse taxibedrijf BLS, wat staat voor ‘Business Limo Service’, breidt haar werkingsgebied uit naar Roeselare. “Een groeiende stad met veel ondernemerschap”, oordelen David Dekyver (43) en Dominic Creus (48) die garanderen dat hun taxi’s de klok rond beschikbaar zijn. Het duo ervaart dat beroep doen op een taxi in de lift zit, en heeft dan ook de ambitie om pijlsnel uit te groeien tot het grootste taxibedrijf van West-Vlaanderen. Hoe ze dat willen doen, leest u hieronder.
  Kortrijk
 2. TikTokker (22) die moeder vroeg om seks te hebben met haar 4-jarig dochtertje tegen betaling voor rechter: “Ik was fout, mijn oprechte excuses”
  PREMIUM

  TikTokker (22) die moeder vroeg om seks te hebben met haar 4-jarig dochtertje tegen betaling voor rechter: “Ik was fout, mijn oprechte excuses”

  De 22-jarige TikTokker die vorig jaar aan een moeder uit Kortrijk vroeg om seks te hebben met haar amper 4-jarig dochtertje riskeert vier jaar cel met uitstel. “Niemand hoeft het te weten, ik wil er veel geld voor neertellen”, klonk het in een berichtje aan de mama die meteen naar de politie stapte. Ondertussen is de jongeman tot inzicht gekomen en gebruikt hij geen sociale media meer. “Ik heb het echte leven terug herontdekt en voel me herboren”, zei hij woensdag tegen de rechter.
  Kortrijk