Onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: schaatsen, dansen of mountainbiken, een film of liever kerststallen spotten

Kortrijk/Ieper/Roeselare/Waregem/Poperinge/Ieper/Kemmel/LichterveldeNog geen weekendplannen? Ondanks de coronamaatregelen staat er dit weekend weer heel wat leuks op de planning in Zuid-West-Vlaanderen. Of je nu graag de ijsschaatsen aanbindt, je danskunsten toont op TikTok, je nog even in de kerstsfeer wil laten onderdompelen, liever actief in de natuur fietst of een filmpje met een hapje verkiest. Het kan allemaal. Wij zetten graag onze tips voor het komende weekend op een rij.

 1. Doorbraak: op E17 in Kortrijk rij je nog maximaal 100 kilometer per uur, wellicht vanaf 2023
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke

  Doorbraak: op E17 in Kortrijk rij je nog maximaal 100 kilometer per uur, wellicht vanaf 2023

  De E17 in Kortrijk krijgt een snelheidsverlaging tot maximaal 100 kilometer per uur. Wellicht in de loop van 2023, maar dat is af te wachten. Dat bevestigen het Vlaams departement Omgeving en het Vlaams agentschap wegen en verkeer (AWV). De stad Kortrijk is al jaren vragende partij voor een verlaging van de toegelaten snelheid tot 90 kilometer per uur. Het wordt dus 100 kilometer per uur. “Het is de normaalste zaak ter wereld”, reageert schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit).
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwandelgebied, verdere verlaging Leieboorden, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?
  PREMIUM
  Kortrijk

  BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwan­del­ge­bied, verdere verlaging Leieboor­den, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?

  De beleidsperiode van uw stadsbestuur is na goed drie jaar ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de in 2018 gestelde prioriteiten? We selecteren tien beloftes en zoeken uit wat er al gerealiseerd is en nog op de plank ligt. Vandaag: centrumstad Kortrijk met ambitieuze plannen zoals 100 hectare extra bos, een groener en opgefrist winkelwandelgebied, de verdere verlaging van de Leieboorden en een nieuw muziekfestival. Een stand van zaken.