Achtergelaten auto in de Burgemeester Felix de Bethune
Volledig scherm
Achtergelaten auto in de Burgemeester Felix de Bethune © LPS

Onweer zet tunnel in Felix de Bethunelaan blank, twee auto’s rijp voor de schroothoop

Door de hevige regen van donderdagavond werd de tunnel in de Burgemeester Felix de Bethunelaan herschapen in een watervlakte. Twee wagens reden zich hopeloos vast.

 1. Begin 2021 geen nieuwjaarsreceptie voor bevolking in Kortrijk
  Kortrijk

  Begin 2021 geen nieuwjaars­re­cep­tie voor bevolking in Kortrijk

  De gevolgen van de nieuwe zware coronagolf en de maatregelen in een poging om de verdere verspreiding van het virus af te remmen, laten zich ook in Kortrijk voelen. Nadat eerder bekendraakte dat het wachten wordt op zeker twintig gezellige winterterrassen, nu de horeca minstens een maand dicht moet, lijkt ook de eindejaarsperiode zeer moeilijk te worden. Zo sneuvelt naast de kerstmarkt ook de nieuwjaarsreceptie voor alle Kortrijkzanen al zeker.
 2. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Kortrijk/Menen/Waregem/Wevelgem

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van Guldensporencollege en Rhizo in Kortrijk, Sint-Joris in Menen, VTI in Waregem en het Sint-Pauluscollege in Wevelgem.