Het Onument ligt in Kortrijk op de grens van een begraafplaats en een natuurgebied. Op de huldiging waren onder andere Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) aanwezig.
Volledig scherm
Het Onument ligt in Kortrijk op de grens van een begraafplaats en een natuurgebied. Op de huldiging waren onder andere Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) aanwezig. © Henk Deleu

Onument op Hoog Kortrijk herdenkt coronadoden: “We verloren 25.000 mensen aan het virus”

KortrijkZondagmiddag is op de begraafplaats Hoog Kortrijk Onument ingehuldigd, in aanwezigheid van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Het herdenkt de vele coronaslachtoffers en laat ons ook stilstaan bij andere verlieservaringen. Het Onument in Kortrijk is het eerste in Vlaanderen.