Blij word je niet van de resultaten van het onderzoek van kzitermee.be, het blijkt niet zo goed gesteld te zijn met het mentaal welbevinden van jongeren in onze regio.
Volledig scherm
PREMIUM
Blij word je niet van de resultaten van het onderzoek van kzitermee.be, het blijkt niet zo goed gesteld te zijn met het mentaal welbevinden van jongeren in onze regio. © Unsplash

Onthutsend onderzoek in Zuid-West-Vlaanderen: “Ruim 1 op de 5 jongeren geeft aan niet gelukkig te zijn”

kortrijkRuim 1 op de 5 jongeren in onze regio geeft aan niet echt gelukkig te zijn, zo blijkt uit een regionaal onderzoek van kzitermee.be. Jongeren tussen 11 en 28 jaar geven hun mentaal welbevinden een gemiddelde score van 2,95/5. Zorgwekkende cijfers, vinden ze ook bij Logo Leieland. Helemaal verrassend is dat dan weer niet: zo’n 1 op vier jongeren zoekt steun in sociale contacten als het minder gaat, en laat dat nu net hetgeen zijn dat tijdens de coronacrisis zwaar beperkt werd.

 1. TERRASTIP. Mania-k café in Roeselare: Streling voor het oog én de smaakpapillen
  PREMIUM
  Roeselare

  TERRASTIP. Mania-k café in Roeselare: Streling voor het oog én de smaakpapil­len

  Niets heerlijker dan tijdens de zomer genieten van lekker eten op een gezellig terras. Wij gingen op zoek naar een verborgen parel in Roeselare en belandden op het rooftop terras van het Mania-k café langs de Hendrik Consciencestraat. Dat chef Thomas Dejonckheere geselecteerd is voor de finale ‘Eerste Kok van België 2023’ leek ons daarbij alleen maar een pluspunt. Proef en geniet je mee?
 2. Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getraumatiseerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtoffers te blijven steunen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getrauma­ti­seerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtof­fers te blijven steunen”

  Dzvinha uit Lviv in het westen van Oekraïne, een van de enige dameskoren in het land, zakt naar Kortrijk af om er op 16 augustus gratis op te treden. De opbrengst, wie komt luisteren kan een vrij te bepalen gift doen, gaat naar humanitair en medisch materiaal voor de miljoenen oorlogsslachtoffers. “De aandacht voor het onderwerp deemstert wat weg, maar de situatie blijft heel erg”, zegt Luc Moreels, voorzitter van de Belgisch-Oekraïense vriendenkring.