K-Dolls werd vrijdagmiddag voorgesteld, op de Grote Markt
Volledig scherm
K-Dolls werd vrijdagmiddag voorgesteld, op de Grote Markt © Henk Deleu

Ontdek kunstexpo K-Dolls tijdens stadswandeling, opbrengst gaat naar therapeutische popjes voor patiëntjes in AZ Groeninge

KortrijkServiceclub Kiwanis Kortrijk viert zijn vijftigste verjaardag met een unieke kunsttentoonstelling, waarbij je levensgrote poppen kan ontdekken tijdens een stadswandeling. Er zijn ook kleinere poppen, bij handelaars. Alle kunstpoppen zijn te koop. De opbrengst gaat naar ziekenhuispopjes voor AZ Groeninge en naar andere projecten voor de jeugd, in Kortrijk en omgeving.

 1. Fietsveilige doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelsestraat wordt deels fietsstraat

  Fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelse­straat wordt deels fiets­straat

  De aanleg van een fietsveilige doorsteek aan de winkel Euroshop, tussen de Moorseelsestraat en fietspaden in de Meensesteenweg en verderop de jaagpaden langs de Leie, is voltooid. Er is nu ook een nieuwe buurtparking met plaats voor tien wagens, een plaats voor een persoon met een beperking inbegrepen. Opmerkelijk: de Moorseelsestraat wordt deels ingericht als fietsstraat. De door aannemer Casteleyn & Zonen uitgevoerde werken kostten 221.682 euro.
  Kortrijk
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.