De politie schrijft sinds de tweede week van september pv’s uit in de fietszone.
Volledig scherm
De politie schrijft sinds de tweede week van september pv’s uit in de fietszone. © stad Kortrijk

Online petitie tegen fietszone in Kortrijk telt al 650 handtekeningen

Voor- en tegenstanders van de fietszone in Kortrijk liggen al weken in de clinch met elkaar, vooral op sociale media. Er loopt nu een online petitie, opgestart door een zekere Anthony D. Niet enkel tegen de fietszone, maar ook tegen de hogere parkeertarieven. Er tekenden al bijna 650 mensen. “We gaan door. De fietszone blijft sowieso”, reageert schepen Axel Weydts (sp.a).

 1. Dé buurtwinkel van hartje Kortrijk vernieuwt in volle coronacrisis en verruimt openingsuren: “We geven klanten extra tijd om te winkelen”
  Kortrijk

  Dé buurtwin­kel van hartje Kortrijk vernieuwt in volle coronacri­sis en verruimt openings­uren: “We geven klanten extra tijd om te winkelen”

  Carrefour Leie Express, dé buurtwinkel in het hart van Kortrijk, is vernieuwd. En er is meer, want de openingsuren zijn verruimd. Zo kan je er nu de hele zondag inkopen doen. Een investering die kan tellen, in volle coronacrisis. “We geven onze klanten zo extra tijd om te winkelen, terwijl we door ook op zondag in te zetten meer jonge en drukbezette mensen hopen aan te trekken”, zeggen zaakvoerders Michiel Masschelein (31) en Annelies Himpens (32).
 2. Davine Dujardin maakt voor Q comeback in Wetstraat, kort na verlies van baby Anna: “Enthousiasme van Vincent geeft me energie”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  Davine Dujardin maakt voor Q comeback in Wetstraat, kort na verlies van baby Anna: “Enthousi­as­me van Vincent geeft me energie”

  Het leven kan grillig en onvoorspelbaar zijn. Begin oktober kreeg Davine Dujardin (37) te horen dat ze haar ongeboren dochter Anna zou verliezen. Net in die moeilijke periode vraagt Vincent Van Quickenborne (Open Vld) haar onverwacht om beleidsadviseur op zijn kabinet Justitie te worden. Davine Dujardin, tot 2016 nog woordvoerder van toenmalig minister van Financiën en later ook Justitie Koen Geens (CD&V), hapt toe. Een opmerkelijke beslissing. Waarover Davine Dujardin, afkomstig uit Waregem en inwoner van Kortrijk, nu voor het eerst praat.
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!