Roel Deseyn neemt afscheid van de Kamer.
Volledig scherm
Roel Deseyn neemt afscheid van de Kamer. © photo_news

Ongezien: voor het eerst in 73 jaar geen Kortrijkse CD&V’er in parlement

Sinds 1946 was de Kortrijkse CVP/CD&V altijd vertegenwoordigd in Brussel. Tot nu. De grootste kanshebbers Roel Deseyn (Kamer) en Felix De Clerck (Vlaams parlement) haalden het niet. “Vernieuwen en verjongen is hét recept nu”, zegt fractieleider en gemeenteraadslid Hannelore Vanhoenacker. “Ik wil de jeugd mee helpen coachen”, zegt gewezen burgemeester Stefaan De Clerck.

 1. Vrienden eren ‘Lete’ met kersttrui-verkoop voor initiatieven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”
  Kortrijk

  Vrienden eren ‘Lete’ met kerst­trui-ver­koop voor initiatie­ven rond preventie van zelfdoding: “We maken postuum zijn droom waar”

  “We laten hem nog niet gaan. We willen eerst iets terugdoen”, zeggen enkele vrienden van Leander ‘Lete’ Cannaert (29). Lete stapte op 3 oktober uit het leven. Zijn vrienden richten nu een vzw op om initiatieven rond preventie van zelfdoding financieel te steunen. Ze zijn met de verkoop van kersttruien en T-shirts gestart. “In naam van Lete, want het was zijn idee. Hij was het beu om in lelijke kersttruien rond te lopen en wilde een eigen collectie. Zijn droom komt nu toch uit.”
 2. Coronacijfers dalen traag verder in Zuid-West-Vlaanderen, nog zo’n 600 positieve gevallen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers dalen traag verder in Zuid-West-Vlaanderen, nog zo’n 600 positieve gevallen per week

  De curve in Zuid-West-Vlaanderen blijft dalen, maar die daling vertraagt. De nieuwste weekcijfers van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 november melden 604 positieve gevallen. Dat zijn er 165 minder dan het vorig gepubliceerd weekoverzicht van vrijdag 13 tot en met donderdag 19 november. De weg is nog lang, in afwachting van vaccin(s) ook. Ondertussen wordt in Kortrijk grondig mee bekeken over hoe winkels eventueel weer op een slimme manier kunnen heropenen.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?