G. moest na het vonnis in de politierechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren bij het openbaar ministerie.
Volledig scherm
PREMIUM
G. moest na het vonnis in de politierechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren bij het openbaar ministerie. © Hans Verbeke

Ongezien: jongeman die reed onder invloed van drugs, moet rijbewijs meteen na vonnis afgeven

De openbare aanklager in de politierechtbank heeft een automobilist van 19 uit Zwevegem en zijn advocaat koud gepakt. Nadat de jongeman veroordeeld was omdat hij betrapt was op rijden onder invloed van cannabis, moest hij in de rechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren. “Ongezien”, zegt zijn advocaat.

3 reacties

 • Paul Soens

  2 jaar geleden
  Tien jaar geleden zou er geen vuiltje aan de lucht geweest zijn . Het gaat hier ook niet over gezopen of gesnoven , wel over een joint . Als ze over 10 jaar roken verbieden achter het stuur dan hang ik ook . Gaat Mhr De Meyer dan ook zeggen nooit meer laten rijden ? wetten veranderen nu steeds , en zoals die advocaat zegt " jeugdzonde " en zij die zonder zonden zijn werpen de eerste steen Mhr De Meyer.
 • Erwin De Meyer

  2 jaar geleden
  Ik vind het ongezien dat die advocaat dat ongezien vindt. Goede en terechte beslissing van die rechter. Beter is nog hem nooit meer laten rijden met een wagen.
 • eric meers

  2 jaar geleden
  Waarom moet de rechter en de gemeenschap altijd rekening houden met zatlappen en druggebruikers , waarom moeten wij hun tijd gunnen om alles op orde de brengen voordat hun rijbewijs ingetrokken wordt . Blijf uit de wagen als je gezopen of gesnoven hebt dan moet je niets regelen .
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 3. Vrienden houden muziektreffen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldigend”
  PREMIUM
  Kortrijk/Bellegem

  Vrienden houden muziektref­fen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldi­gend”

  Bijna drie maanden nadat Peter Eeckhout, Debbie Neirijnck en hun drie kinderen hun ecologische woning in Bellegem in vlammen zagen opgaan, klaart de hemel steeds meer op, met dank aan tal van initiatieven om hen weer op weg te helpen. Vrienden houden vandaag zaterdag 21 mei een muziektreffen voor het gezin, aan biercafé Gainsbar op de Vlasmarkt in Kortrijk. “Mede door alle hulp hopen we binnen twee jaar een nieuw huis te hebben”, vertelt Peter ‘Keide’ Eeckhout.