G. moest na het vonnis in de politierechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren bij het openbaar ministerie.
Volledig scherm
PREMIUM
G. moest na het vonnis in de politierechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren bij het openbaar ministerie. © Hans Verbeke

Ongezien: jongeman die reed onder invloed van drugs, moet rijbewijs meteen na vonnis afgeven

De openbare aanklager in de politierechtbank heeft een automobilist van 19 uit Zwevegem en zijn advocaat koud gepakt. Nadat de jongeman veroordeeld was omdat hij betrapt was op rijden onder invloed van cannabis, moest hij in de rechtbank onmiddellijk z’n rijbewijs inleveren. “Ongezien”, zegt zijn advocaat.

3 reacties

 • Paul Soens

  1 jaar geleden
  Tien jaar geleden zou er geen vuiltje aan de lucht geweest zijn . Het gaat hier ook niet over gezopen of gesnoven , wel over een joint . Als ze over 10 jaar roken verbieden achter het stuur dan hang ik ook . Gaat Mhr De Meyer dan ook zeggen nooit meer laten rijden ? wetten veranderen nu steeds , en zoals die advocaat zegt " jeugdzonde " en zij die zonder zonden zijn werpen de eerste steen Mhr De Meyer.
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Ik vind het ongezien dat die advocaat dat ongezien vindt. Goede en terechte beslissing van die rechter. Beter is nog hem nooit meer laten rijden met een wagen.
 • Erik Meers

  1 jaar geleden
  Waarom moet de rechter en de gemeenschap altijd rekening houden met zatlappen en druggebruikers , waarom moeten wij hun tijd gunnen om alles op orde de brengen voordat hun rijbewijs ingetrokken wordt . Blijf uit de wagen als je gezopen of gesnoven hebt dan moet je niets regelen .
 1. Na AZ Groeninge starten ook Waregems OLV van Lourdesziekenhuis en Sint-Jozefskliniek in Izegem met Onco@home
  Kortrijk/Waregem

  Na AZ Groeninge starten ook Waregems OLV van Lourdeszie­ken­huis en Sint-Jozefskli­niek in Izegem met Onco@home

  Onco@home, die het mogelijk maakt om gespecialiseerde zorg bij kankerpatiënten deels ook thuis te doen, wordt uitgebreid. Nu werkt de dienst al met partners AZ Groeninge in Kortrijk, Wit-Gele Kruis, i-mens, ZorgConnect en Kom op tegen Kanker. Sinds deze maand kunnen ook patiënten die behandeld worden in het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis in Waregem kiezen voor deze alternatieve zorgvorm. Er worden nu 40 Onco@home-thuisverpleegkundigen ingezet.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs