De bestuurder van deze wagen raakte gewond, maar kon de verhakkelde wagen zelf verlaten.
Volledig scherm
De bestuurder van deze wagen raakte gewond, maar kon de verhakkelde wagen zelf verlaten. © Alexander Haezebrouck

Ongeval met drie voertuigen op A19

KortrijkOp de A19 ter hoogte van de R8 in Kortrijk is maandagmiddag omstreeks 11.30 uur een zwaar ongeval gebeurd. Een BMW kwam er gedeeltelijk onder een vrachtwagen terecht, een oplegger van VAB knalde tegen de stilstaande vrachtwagen.

 1. Filedruk neemt tijdens rustig coronajaar 2020 amper af in Kortrijk: “Oorzaak zijn werken op E17”
  Kortrijk

  Filedruk neemt tijdens rustig coronajaar 2020 amper af in Kortrijk: “Oorzaak zijn werken op E17”

  Wie in 2020 vanuit Kortrijk tijdens de spits naar huis reed, stond per rit van een half uur gemiddeld 7,5 minuten in de file. Dat is anderhalve minuut minder dan in 2019. De files hebben in een nochtans zeer rustig coronajaar onder meer te maken heeft met werken op de E17 en op en rond kruispunt Appel. De jaarlijkse cijfers komen van de Traffic Index van gps-fabrikant TomTom.
 2. Hervonden Brendan Hines-Ike met KV Kortrijk naar KV Oostende: “Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn”
  VOETBAL 1A

  Hervonden Brendan Hines-Ike met KV Kortrijk naar KV Oostende: “Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn”

  Brendan Hines-Ike (26) speelt zaterdag in Oostende zijn vijftigste wedstrijd voor KV Kortrijk. De vijf meest recente liggen net achter de rug. Daarvóór was er evenwel een kloof van elf maanden zonder voetbal. Door het uitvallen van Sainsbury en Rougeaux kwam de Amerikaan ineens weer in het Kortrijkse elftal. “Maar ik weet dat zo snel als ik in de ploeg kwam, zo snel ik er ook weer uit kan gaan”, beseft hij.
 1. Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuigschrift basisonderwijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteuning in de klas”
  West-Vlaanderen

  Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuig­schrift basisonder­wijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteu­ning in de klas”

  In de provincie West-Vlaanderen steeg het aantal leerlingen dat aan het secundair onderwijs begint zonder getuigschrift lager onderwijs in 4 jaar tijd met maar liefst 95,45 procent. “Een eenduidige verklaring is er daarvoor niet, maar het is een trend die zorgen baart”, zegt volksvertegenwoordiger Loes Vandromme (CD&V).
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter