Onduidelijk wanneer openluchtzwembad heropent, nadat miljoen water wegliep
Volledig scherm
Onduidelijk wanneer openluchtzwembad heropent, nadat miljoen water wegliep © Henk Deleu

Onduidelijk wanneer openluchtzwembad heropent, nadat miljoen liter water wegliep

Uitbater Lago doet er alles aan om het openluchtzwembad aan de Abdijkaai in Kortrijk zo snel mogelijk weer te openen. Het is nog niet zeker of dat deze zomer nog lukt.

  1. Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsector uit: “We rechten onze rug”
    Kortrijk

    Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsec­tor uit: “We rechten onze rug”

    De horeca zit op slot, maar toch niet helemaal. Wie in Kortrijk op takeaway inzet of ermee start, krijgt een premie van 250 euro van de stad. Verder geven experts hen een gratis socialmediatraining. En Kortrijk bundelt alle takeaway-initiatieven op een site. “We nemen zo als stad het voortouw en rechten onze rug. We hopen dat elke Kortrijkzaan minstens één keer per week takeaway bestelt”, zeggen schepen van Economie Arne Vandendriessche en schepen van Evenementen Kelly Detavernier. Daar blijft het niet bij: er liggen nóg premies klaar voor de horeca- en eventsector. We gaan er dieper op in.