KORTRIJK: de brandweer van de zone Fluviazakte met een container met materiaal voor interventies rond gevaarlijke stoffen naar Kortrijk af.
Volledig scherm
KORTRIJK: de brandweer van de zone Fluviazakte met een container met materiaal voor interventies rond gevaarlijke stoffen naar Kortrijk af. © LSI

Onbekende giet bidon ammoniak in keldergat woning in Kortrijk: “Wie doet zoiets?”

KortrijkIn Kortrijk heeft een onbekende donderdagavond een bidon van 5 liter ammoniak in het keldergat van een woning gegoten. De bewoners moesten door de prikkelende dampen het huis ontvluchten. Ze vragen zich vertwijfeld af wat de bedoeling is van het bizarre incident. Politie en parket nemen de zaak ernstig en zijn een onderzoek gestart.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Vooruit en Zij-Kant voeren actie tegen geweld op vrouwen: “Aan omstaanders tonen hoe in te grijpen”
  Kortrijk

  Vooruit en Zij-Kant voeren actie tegen geweld op vrouwen: “Aan omstaan­ders tonen hoe in te grijpen”

  Het is de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Het moment voor de politieke partij Vooruit en de progressieve vrouwenbeweging Zij-Kant om ook in West-Vlaanderen actie te voeren. Dat gebeurde donderdagochtend op het Stationsplein in Kortrijk. Parlementairen Maxim Veys en Vicky Reynaert deelden er buttons en flyers met het internationaal handgebaar tegen geweld uit.