De Rodenburgstraat werd een tijdlang afgesloten
Volledig scherm
De Rodenburgstraat werd een tijdlang afgesloten © Alexander Haezebrouck

Obus gevonden op werf: Bewoners geëvacueerd

MarkeOp een werf van een woning langs de Rodenburgstraat in Marke werd woensdagnamiddag een obus gevonden. De arbeiders verwittigden meteen de hulpdiensten. De Rodenburgstraat werd al snel afgesloten en bewoners werden geëvacueerd.

 1. Vrienden eren Boyd (22) met muurschildering: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”
  PREMIUM
  Gullegem/Kortrijk

  Vrienden eren Boyd (22) met muurschil­de­ring: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”

  Vrienden van Boyd Warnez (22) uit Gullegem, die afgelopen weekend onverwacht overleed, hebben aan de sporthal in Gullegem een grote muurschildering voor hem gemaakt. Zijn heengaan raakt vele harten, tot in Kortrijk. Het gemis is erg groot. “Als we afspraken, was dat bijna altijd hier, dit was een beetje zijn tuin”, vertelt Gautran Ghillemyn, die één van Boyd’s beste vrienden was.
 2. Sportles van Miss West-Vlaanderen-kandidate Louise (21) brengt 300 euro tegen kinderarmoede op
  Kortrijk

  Sportles van Miss West-Vlaanderen-kandidate Louise (21) brengt 300 euro tegen kinderar­moe­de op

  Louise Nulens (21) uit Heule, finaliste van Miss West-Vlaanderen, leidde woensdagavond een gratis sportles onder de Ronde van Vlaanderenbrug in Kortrijk in goeie banen. Haar initiatief lokte zo’n zestig deelnemers. Die mochten zonder verplichting een vrij te bepalen bedrag aan Pelicano, een stichting tegen kinderarmoede, schenken. “Het was een superleuke en geslaagde editie, er is 300 euro ingezameld, waarvoor dank”, vertelt Louise Nulens.