40 glazen! Het is Sebastien Maes dan toch gelukt, in brasserie St.Medard nabij de Onze-Lieve-Vrouwekerk
Volledig scherm
40 glazen! Het is Sebastien Maes dan toch gelukt, in brasserie St.Medard nabij de Onze-Lieve-Vrouwekerk © RV

Ober Sebastien Maes breekt tóch wereldrecord wijnglazen dragen met één hand: 40 glazen!

KortrijkOp woensdag 18 november lukte het Sebastien Maes net niet, na drie pogingen om het wereldrecord wijnglazen dragen met één hand te breken. Een week later speelt de ober van brasserie St.Medard in Kortrijk het tóch klaar. Hij raakte tot aan veertig glazen. De sympathieke ober wil zo de horecasector een hart onder de riem steken. “Ik ben zielsgelukkig, ik trilde over mijn hele lichaam.”

 1. 30 procent minder overnachtingen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerismesector volop in de toekomst”
  West-Vlaanderen

  30 procent minder overnach­tin­gen in West-Vlaanderen in coronajaar 2020: “Toch investeert toerisme­sec­tor volop in de toekomst”

  Ondanks het moeilijke coronajaar 2020 blijft de toeristische sector bereid om te investeren”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van provinciaal toerismebedrijf Westtoer. Dat heeft ruim 300 subsidieaanvragen ontvangen voor nieuwe toeristische projecten in West-Vlaanderen. Het aantal toeristische overnachtingen is in de hele provincie fors gedaald.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama