Illustratiebeeld, in Rotterdam in Nederland.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, in Rotterdam in Nederland. © ANP

Nultolerantie voor relschoppers in Kortrijk: “Wie een winkelruit ingooit, riskeert al enkele jaren celstraf”

KortrijkAlles wordt in het werk gesteld om de oproepen om nu zaterdag in Kortrijk te rellen in de kiem te smoren. “Wie opgepakt en geïdentificeerd wordt, legt het in snelrecht binnen de twee weken in de rechtbank uit”, waarschuwt West-Vlaams procureur des Konings Filiep Jodts. “Relschoppers riskeren zware straffen. Wie een winkelruit ingooit, kan al enkele jaren gevangenisstraf krijgen. De boodschap is duidelijk: hou je aan de regels en blijf zaterdag gewoon thuis.”

 1. Videoreportage vertelt verhaal van vier ondernemers die mentaal lijden door coronacrisis: “Help zelfstandigen in nood”
  Kortrijk/Kuurne

  Videorepor­ta­ge vertelt verhaal van vier onderne­mers die mentaal lijden door coronacri­sis: “Help zelfstandi­gen in nood”

  De coronacrisis duurt al bijna een jaar. Toch zitten veel ondernemers nog steeds zonder perspectief en weten ze vaak nog altijd niet wanneer ze aan de slag kunnen. Ook financieel en mentaal is het erg zwaar. Vrijdag brachten we het verhaal van vier van hen: Kenneth Deryckere van ijsbaan De Piste, Dieter De Clercq van Café 56, Split en Siba Events, Stephanie Strobbe van Barot Events en Mathieu Santy uit Kuurne, deejay en zaakvoerder van Mastr.be. Daar is nu ook een videoreportage over gemaakt. Vlaams N-VA-parlementairen Axel Ronse en Maaike De Vreese doen nog eens een warme oproep om ondernemers vrijwillig te helpen, via de vereniging Dyzo. Alle info over Dyzo, het anker voor zelfstandigen in moeilijkheden, staat op www.dyzo.be.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen