Schepen Rudolf Scherpereel bij de dienst toerisme die weinig bezocht wordt in Kortrijk in tegenstelling tot de website.
Volledig scherm
Schepen Rudolf Scherpereel bij de dienst toerisme die weinig bezocht wordt in Kortrijk in tegenstelling tot de website. © Henk Deleu

Nooit zoveel toeristen naar Kortrijk

KORTRIJKHet toerisme breekt records in Kortrijk. Zo waren er vorig jaar tot 250.000 overnachtingen, terwijl 243.676 de site van de dienst toerisme bezochten. Er wordt wel bekeken om de dienst toerisme naar het stadhuis te verhuizen.

 1. Broers aan de haal met twee fietsen na leeghalen flat overleden vader
  Kortrijk

  Broers aan de haal met twee fietsen na leeghalen flat overleden vader

  Twee broers moesten zich voor de rechter in Kortrijk verantwoorden voor de diefstal van twee fietsen op 11 april. D.V. (41) uit Ledegem en H.V. (46) trokken die dag naar het appartement van hun pas overleden vader in Kortrijk om zijn woning leeg te maken. Op camerabeelden was echter te zien hoe ze twee fietsen uit een garage stalen tijdens hun bezoek. Nadat ze een minnelijke schikking niet betaalden, riskeren ze nu beiden een celstraf van zes maanden en een boete van 400 euro. Vonnis op 12 mei.
 2. Armeens koppel ziet 50.000 euro vermogenswinst via sluikwerk verbeurd verklaard: “Ze maakten grote sier terwijl ze amper legale inkomsten hebben”
  Kortrijk

  Armeens koppel ziet 50.000 euro vermogens­winst via sluikwerk verbeurd verklaard: “Ze maakten grote sier terwijl ze amper legale inkomsten hebben”

  Een Armeens koppel uit Kortrijk is veroordeeld voor sluikwerk en witwaspraktijken. De man handelde in verschillende sectoren, zo verkocht hij vaak schroot, maar was hij nooit ingeschreven in het kbo. Ze beschikten ook altijd over erg veel cash geld, maar kon de herkomst daarvan niet aangetoond worden. Hij is nu veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf, de rechter heeft in totaal 50.000 euro vermogenswinst verbeurd verklaard.
 3. Kamperen in het groen in de Leiestreek: op deze veertien locaties kan het
  Kortrijk/Waregem/Harelbeke/Menen/regio

  Kamperen in het groen in de Leiestreek: op deze veertien locaties kan het

  Het kampeerautotoerisme zit in de lift, en dat hebben ze bij Toerisme Leiestreek ook begrepen. Om toeristen te lokken, heeft het de veertien kampeerautoplaatsen in de streek gebundeld op de website , telkens met praktische informatie en tips in de buurt: fiets- en wandelroutes, musea en lekkere adressen. “Zo heeft de toerist onmiddellijk alle informatie die hij nodig heeft voor zijn trip”, zegt Katrien Six, regiomanager Leiestreek.
 1. Geen kat zo verwend als deze drie!
  Play

  Geen kat zo verwend als deze drie!

 2. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?