Axel Ronse deed het voorstel in het parlement om uitzonderlijk meer crematies toe te laten in het Kortrijks crematorium.
Volledig scherm
Axel Ronse deed het voorstel in het parlement om uitzonderlijk meer crematies toe te laten in het Kortrijks crematorium. © rv

Nooddecreet gestemd dat méér crematies toelaat dan andere jaren: “Uitzonderlijk jaar omwille van coronasterfte”

KortrijkIn het Vlaams parlement werd vandaag een decreet goedgekeurd dat de crematoria van Aalst, Kortrijk en Sint-Niklaas de mogelijkheid geeft om dit jaar meer crematies uit te voeren dan toegelaten in de vergunningen. Het decreet werd aangebracht door Kortrijks schepen Axel Ronse (N-VA), die ook volksvertegenwoordiger is.

 1. Escaperooms dicht door corona? Met ESCAPEtheBOX speel je het gewoon thuis: “Al 1.500 keer verhuurd”
  Kortrijk

  Escaper­ooms dicht door corona? Met ESCAPEthe­BOX speel je het gewoon thuis: “Al 1.500 keer verhuurd”

  Net als attractieparken zijn ook escaperooms gesloten. Toch zijn er alternatieven om samen die heerlijke tijdsdruk en frustratie met moeilijke raadsels en puzzels te blijven voelen. Je hoeft er zelfs niet voor buiten te komen, want ESCAPEtheBOX komt gewoon tot bij u thuis. Ideaal in deze donkere periode. “We zitten al aan 1.500 verhuringen”, zeggen bedenkers Henri Vanneste (40) uit Kortrijk en Jelle Seynaeve (35) uit Heule.
 1. Zo kijken festivalorganisatoren naar zomer 2021: “Je kunt mensen die in maart gevaccineerd werden toch niet opsluiten tot november?”
  PREMIUM
  Gent/Kortrijk/Oostende

  Zo kijken festivalor­ga­ni­sa­to­ren naar zomer 2021: “Je kunt mensen die in maart gevacci­neerd werden toch niet opsluiten tot november?”

  Bezwete lijven, schorre stemmen en enkele katers: krijgen we in 2021 onze festivalzomer terug? Het is een vraag die bij heel wat muziekfans op de lippen brandt, nu de premier bekendmaakte met de eerste vaccinaties begin januari te starten. Jongeren zouden hun shot echter pas na de zomer krijgen, waardoor de grote evenementen alweer op de helling staan. Wij legden ons oor te luister bij organisatoren en jeugdbewegingen die met een bang maar hoopvol hart afwachten. “Nog een jaar stilzitten? Gaan we niet doen”
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer