Lutfen Douzmanova en dochter Merline, bij de nieuwe zaak Prista. In de verte, op de achtergrond, zie je de Broeltorens
Volledig scherm
PREMIUM
Lutfen Douzmanova en dochter Merline, bij de nieuwe zaak Prista. In de verte, op de achtergrond, zie je de Broeltorens © Peter Lanssens

Nog niet verder verlaagde Leieboorden trekken nu al nieuwe horeca aan: “We willen niet wachten, hier dromen we al jaren van”

KortrijkHet is nog tot midden 2024 wachten op de opening van de verdere verlaging van de Leieboorden in het stadscentrum van Kortrijk. Dat schrikt ondernemers niet af. Zo is sinds kort Prista geopend aan de Vismarkt, met lekkere en verse belegde broodjes. “We geloven in deze locatie, het zal hier heel mooi worden”, zeggen Lutfen Douzmanova en haar dochter.

 1. REPORTAGE. Stichter ‘Kurre’ geniet 35 jaar na opening ‘den Buga’ van reünie met stamgasten van weleer: “Door ons is meter bier ingeburgerd”
  PREMIUM
  Kortrijk

  REPORTAGE. Stichter ‘Kurre’ geniet 35 jaar na opening ‘den Buga’ van reünie met stamgasten van weleer: “Door ons is meter bier ingebur­gerd”

  Uitzonderlijk: geen jongeren in de meerderheid afgelopen zondag in Café 56. 35 jaar na de opening van gewezen Bugatti’s, was er een reünie met 180 stamgasten van toen. Stichter Kurt ‘Kurre’ Houthoofdt (55) en zijn vrouw Caroline Deserranno (53) zakten er speciaal vanuit Zuid-Frankrijk naar Kortrijk voor af. “’Kurre’ was als een vader voor ons. Wie in de problemen zat, hielp hij altijd”, klinkt het in koor bij de klanten van destijds.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. PORTRET. Dit is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op álle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem

  PORTRET. Dit is Sien, nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V: “Op álle lijsten één jongere in top drie, voor minder ga ik niet”

  Sien Vandevelde (27) is verkozen tot nieuw nationaal voorzitter van Jong CD&V. De Kortrijkzane volgt Kevin Maas op. Wie is de talentvolle kleindochter van Hugo Verhenne, die in de jaren ‘60 van vorige eeuw met Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens zaliger in het ‘wonderbureau’ van toen Jong-CVP zat? “We moeten veel meer het levende geweten van de partij zijn”, vertelt Sien. Een portret.