De verlaagde Leieboorden krijgen vorm. Ze moeten een modernere en hippere tegenhanger van de Gentse Graslei vormen.
Volledig scherm
De verlaagde Leieboorden krijgen vorm. Ze moeten een modernere en hippere tegenhanger van de Gentse Graslei vormen. © Henk Deleu

Nóg meer horeca aan Leieboorden

KORTRIJKDe verlaging van de Leieboorden aan de Broeltorens, tegen Pasen 2018 af, lokt nóg meer nieuwe horeca. Want nu vrijdag opent Streat naast café 't Fonteintje, waar je kan genieten van wereldse hapjes. "Deze buurt wordt dé nieuwe hotspot van Kortrijk", zeggen uitbaters Charly Vandenheede en Danielle Peel.

 1. Van vallende vrouw tot ode aan StuBru en de muziek: wandel langs de mooiste gevelkunst van Kortrijk
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van vallende vrouw tot ode aan StuBru en de muziek: wandel langs de mooiste gevelkunst van Kortrijk

  De meeste wandelroutes platgelopen, maar toch veel zin om nog wat coronakilo’s kwijt te spelen zonder je te pletter te zweten op een fitnesstoestel? Dan is een tocht langs streetart een leuk alternatief. In Kortrijk vind je de meest kleurrijke straatkunst. De stad zet er fors in op toegankelijke en laagdrempelige gevelkunst. Zet je schrap voor een trip langs tien kunstige parels.
 2. Pas midden maart beslissing over festivalzomer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmaskerplicht? We passen ons aan”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Pas midden maart beslissing over festivalzo­mer, maar Alcatraz en Kamping Kitsch zetten door: “Sneltesten? Mondmasker­plicht? We passen ons aan”

  “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). Een scherpe timing voor metalfestival Alcatraz, dat gepland is van donderdag 12 tot en met zondag 15 augustus, en Kamping Kitsch Club op zaterdag 28 augustus. De twee festivals op Hoog Kortrijk zijn samen goed voor 50.000 bezoekers. “We passen ons aan elke format aan”, zegt John Noseda van Kamping Kitsch. “Er liggen enkele basisregels op tafel, zoals een mondmasker dragen. Mocht de sneltest een regel worden, gaan we die uitdaging zeker niet uit de weg”, zegt Mario Mortier van Alcatraz. We gaan dieper in op de verwachtingen voor Alcatraz en Kamping Kitsch.
 1. Magdalenastraat weer open voor verkeer: “Volg altijd signalisatie op Appel, om geen gevaar te lopen”
  Kortrijk

  Magda­lenastraat weer open voor verkeer: “Volg altijd signalisa­tie op Appel, om geen gevaar te lopen”

  De verbinding tussen Magdalenastraat en Beheerstraat is weer open sinds dinsdag om 18 uur. Er is een stuk nieuwe weg aangelegd. Daaronder gaat de bouw van een tunnel verder, tussen rotonde Panorama en de Lambrechtlaan. “We vragen wandelaars en fietsers om er de signalisatie zeker niet te negeren”, waarschuwt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a). Belangrijk: de werken blijven op schema zitten, aan Appel. De wegtunnel opent zoals gepland eind 2022. Dat is een opsteker, vooral voor de handelaars daar.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is