Van Quickenborne opende De Grote Bevraging op de nieuwjaarsreceptie op het Schouwburgplein.
Volledig scherm
Van Quickenborne opende De Grote Bevraging op de nieuwjaarsreceptie op het Schouwburgplein. © Henk Deleu

Nieuwjaarsreceptie startschot van ‘Grote Bevraging’: Kortrijkzanen beslissen zélf over onder meer GAS-boetes voor peuken op de grond

De nieuwjaarsreceptie op het Schouwburgplein was zaterdagavond de start van ‘De Grote Bevraging’. De Kortrijkzanen beslissen nu zélf over vijf stellingen. Een overzicht voor wie ze nog niet kent: al dan niet GAS-boetes (55 euro) voor wie een kauwgom of sigarettenpeuk op de grond gooit, al dan niet nog meer gerichte snelheidscontroles, al dan niet vervuilend verkeer uit de centra weren, al dan niet middelen van de stad in armoedebestrijding investeren en al dan niet het stadsmagazine enkel nog digitaal bezorgen.

0 reacties

 1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.
 2. 20 coronapatiënten in AZ Groeninge: “Opletten dat we normaal zorgaanbod niet weer moeten afbouwen, we flirten met die grens”
  Kortrijk

  20 coronapa­tiën­ten in AZ Groeninge: “Opletten dat we normaal zorgaanbod niet weer moeten afbouwen, we flirten met die grens”

  Niet enkel de coronacijfers stijgen in onze regio. In AZ Groeninge op Hoog Kortrijk is er ook een (licht) stijgende trend. Er liggen nu twintig coronapatiënten in het ziekenhuis op Hoog Kortrijk. Al is er van paniek zeker geen sprake. “De symptomen zijn veel milder, voor wie gevaccineerd is. Zonder twijfel: de vaccins werken schitterend”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren.