Je kan de nieuwe wandeling combineren met het nieuwe stadsfestival Wonder, op de site van Marcke aan de Weggevoerdenlaan
Volledig scherm
Je kan de nieuwe wandeling combineren met het nieuwe stadsfestival Wonder, op de site van Marcke aan de Weggevoerdenlaan © stad Kortrijk

Nieuwe wandeling Kortrijk Creative City Tour brengt je naar zes creatieve buurten

KortrijkToerisme en Designregio Kortrijk slaan de handen in elkaar met de Kortrijk Creative City Tour. Die nieuwe wandeling, passend nu het nieuwe stadsfestival Wonder op de site Van Marcke loopt, brengt je naar zes creatieve buurten. Waar je ook shops, horeca en toparchitectuur aantreft. 

 1. Vaccinatiecentrum Vaxpo zegt 900 keer bedankt: “Zonder hen hadden we geen 185.000 vaccins kunnen toedienen”
  kortrijk/harelbeke/kuurne

  Vaccinatie­cen­trum Vaxpo zegt 900 keer bedankt: “Zonder hen hadden we geen 185.000 vaccins kunnen toedienen”

  Vaccinatiecentrum Vaxpo wil zijn vrijwilligers bedanken naar aanleiding van de Dag van de Vrijwilliger. Vandaag kregen de vrijwilligers chocolade, de vrijwilligers morgen krijgen een ontbijt met klaaskoeken en ware chocolademelk. Het bedankingsfeest voor de in totaal 900 vrijwilligers dat normaal vandaag op de planning stond, is uitgesteld naar vrijdag 11 maart volgend jaar.
 2. Henk (58) vormt 180 jaar oude stenen molen om tot moderne windmolen: “Om elektriciteit voor mijn hotel op te wekken: een wereldprimeur”
  PREMIUM
  Marke

  Henk (58) vormt 180 jaar oude stenen molen om tot moderne windmolen: “Om elektrici­teit voor mijn hotel op te wekken: een wereldpri­meur”

  Henk Dejonckheere heeft grootse plannen met de 180 jaar oude en beschermde Vannestes Molen in Marke. Hij laat er een geautomatiseerde windmolen met moderne wieken van maken. “We gaan voor een echt wauw-gevoel. Het wordt een trekpleister met ’s avonds ook mooie lichtprojecties”, zegt de zaakvoerder van d-hotel in Marke. De molen maakt deel uit van het hotel.
 1. Handtassenatelier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er rechtstreeks bij ambachtslui”
  Heule

  Handtasse­nate­lier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er recht­streeks bij ambachts­lui”

  Ondernemersdorp Muster in Heule vormt zondag voor het eerst het decor voor Lokaal Boetiek. “Je koopt er rechtstreeks van Belgische makers met een hart voor ambacht. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires,…”, zegt organisator Sjarel Buysschaert. Lokaal Boetiek werkt samen met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.