Er werd in september 2018, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen toen, al een ontwerp van B-architecten voorgesteld
Volledig scherm
Er werd in september 2018, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen toen, al een ontwerp van B-architecten voorgesteld © BRUT & B-architecten

Nieuwe voetbaltempel voor KVK wenkt: “Herinrichting Oudenaardsesteenweg nodig, rotonde Q8 wijkt voor verkeerslichten”

Kortrijk/ZwevegemStad en intercommunale Leiedal mogen van Vlaanderen de bouw van een nieuwe voetbaltempel voor KV Kortrijk op het bedrijvenpark Evolis regisseren. Het dossier gaat wel hand in hand met de herinrichting van de Oudenaardsesteenweg (N8), zodat de files er niet langer worden. Zo is er een plan om de rotonde Q8 op de grens met Zwevegem te vervangen door verkeerslichten. De bouw van het nieuwe stadion kan eind 2024 starten. Dan spelen de ‘Kerels’ er eind 2026 voor het eerst. 

  1. Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschouwers genieten van BK wielrennen
    Waregem

    Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschou­wers genieten van BK wielrennen

    Waregem verleert het feesten gelukkig nooit, zelfs nadat het ons welbekende virus ruim een jaar de pret bedierf. Het normale leven komt weer op gang, zo bleek zondag ook op het BK wielrennen. Langs het parcours daagden waar dat mocht verspreid duizenden - vaak uitgelaten - toeschouwers op. Opvallend: de mondmaskerplicht werd er vaak niet nageleefd. Geen haan die ernaar kraaide. De mensen willen vooral weer normaal doen. Dat belooft eind augustus, op de Waregem Koerse Feesten en de hippische hoogdag in de hippodroom. Het wordt een ongeziene explosie van plezier.