Een toekomstbeeld van het vernieuwde hoekpand, op de Graanmarkt
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van het vernieuwde hoekpand, op de Graanmarkt © Gala Invest/J-Estate

Nieuwe residentie met horecazaak werkt leegstand op Graanmarkt weg: “We dragen zo steentje bij aan Kortrijkse Ramblas”

KortrijkEen al jaren leegstaand hoekpand wordt verbouwd tot de nieuwe residentie Graanmarkt 11, inclusief drie appartementen. “Op de benedenverdieping voorzien we een hoogstaande wijnbar met tapas, of een foodbar”, zeggen eigenaars en ontwikkelaars Lars Lammens en Kenneth Gangl. De vergunde werken zijn al begonnen. De nieuwe residentie is tegen het najaar van 2022 instapklaar.

 1. Lucas Rougeaux ziet KV Kortrijk weggespeeld worden door Cercle Brugge: “Een complete offday”
  Voetbal 1A

  Lucas Rougeaux ziet KV Kortrijk wegge­speeld worden door Cercle Brugge: “Een complete offday”

  Wat was dat allemaal zaterdagavond in het Guldensporenstadion. Een onherkenbaar KV Kortrijk verloor verdiend met 0-2 tegen Cercle Brugge en blijft achter met een 4 op 15. Vooral Rabbi Matondo was een gesel voor de KVK-defenie. De Welshman scoorde twee keer, maar had evengoed vier keer raak kunnen treffen. Lucas Rougeaux beseft dat het beter moet: “Er zal hard gewerkt moeten worden deze week.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Henk (58) vormt 180 jaar oude stenen molen om tot moderne windmolen: “Om elektriciteit voor mijn hotel op te wekken: een wereldprimeur”
  PREMIUM
  Marke

  Henk (58) vormt 180 jaar oude stenen molen om tot moderne windmolen: “Om elektrici­teit voor mijn hotel op te wekken: een wereldpri­meur”

  Henk Dejonckheere heeft grootse plannen met de 180 jaar oude en beschermde Vannestes Molen in Marke. Hij laat er een geautomatiseerde windmolen met moderne wieken van maken. “We gaan voor een echt wauw-gevoel. Het wordt een trekpleister met ’s avonds ook mooie lichtprojecties”, zegt de zaakvoerder van d-hotel in Marke. De molen maakt deel uit van het hotel.